Acasă Stirile zilei Bani Colorado. Prima zi în care magazinele vând la liber marijuana

Colorado. Prima zi în care magazinele vând la liber marijuana

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Începând de astăzi, pe rafturile magazinelor din statul american Colorado a apărut pentru prima data marijuana, relatează canalul de televiziune CNN. De la 1 ianuarie 2014 a intrat în vigoare o lege statală care permite adulților să achiziționeze o cantitate limitată de narcotice.

Dreptul de a vinde canabis în Colorado au primit deja 30 de magazine. În acest sens, sute de locuitori ai statului Colorado au sărbătorit nu doar venirea Anului Nou, dar, de asemenea, și Miercurea cea Verde, ziua în care vânzarea de marijuana a devenit legală. Trebuie precizat că în magazine au aparut nu doar punguțe cu droguri, dar și joint-uri gata rulate și umplute cu marijuana.

Potrivit legilor statului Colorado, orice locuitor care a împlinit vârsta de 21 de ani poate depozita la domiciliu o uncie ( 28,35 grame ) de canabis sau 6 plante vii.

Menționăm că utilizarea și posesia de marijuana este legalizată parțial sau complet în mai mult de 20 de state din SUA. Unele state au anulat pedepsele penale pentru posesie sau consum, iar altele au permis să se utilizeze canabisul în scopuri medicinale, vânzarea făcându-se în farmacii pe baza prescripției medicale. Vânzarea deschisă de marijuana este legală pentru moment doar în Colorado, dar în curând o lege similară va fi adoptată și în statul Washington.

Amintim că Uruguay este prima țară care a legalizat în totalitate comerțul cu marijuana, la sfârșitul lunii decembrie 2013. Consumatorii de canabis vor putea să cumpere maxim 40 g în fiecare lună pe baza unei prescripții medicale. Regula se aplică tuturor cetățenilor de la 18 ani în sus. Prețul unui gram de marijuana va fi de 1 dolar. Străinii nu vor avea dreptul de cumpărare.