Acasă Stirile zilei Social COD PORTOCALIU SI GALBEN de canicula! Vezi HARTA zonelor afectate!

COD PORTOCALIU SI GALBEN de canicula! Vezi HARTA zonelor afectate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU si COD GALBEN de canicula valabila joi si vineri pentru mai multe judete din tara, potrivit mediafax.ro.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, joi si vineri vremea va fi calduroasa in toata tara.

In judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti, avertizate cu cod portocaliu, canicula se va intensifica, maximele termice se vor situa intre 37 si 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

In Banat, Crisana, Maramures, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei si in jumatatea vestica a Munteniei va fi canicula, temperaturile maxime vor depasi 36-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Meteorologii au emis si o atentionare cod galben de canicula pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Arges, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Teleorman, Maramures, Salaj, Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Alba, Sibiu si Hunedoara, valabila joi si vineri.

Miercuri, judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj sunt sub avertizare cod galben de canicula. In aceste judete se vor inregistra temperaturi de 35-38 de grade, disconfortul termic va fi accentuat si indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos