Sase judete din partea de sud a tarii si Municipiul Bucuresti intra miercuri sub Cod Portocaliu de canicula si disconfort termic.

Conform meteorologilor, in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ilfov, inclusiv in Capitala, se vor atinge temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius, iar joi, 30 iulie, izolat se vor inregistra valori in jurul a 40 de grade si, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Pe de alta parte, in 17 judete din sud, sud-est si nord-est va fi Cod Galben de caldura excesiva. Astfel, miercuri, 29 iulie, si joi, 30 iulie, valul de caldura se va intensifica in regiunile sudice si estice.

In sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei si in partea continentala a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

ANM precizeaza ca, in dupa-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, indeosebi in centrul si nord-estul tarii, precum si in zonele de munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.