Acasă Stirile zilei Justitia CNSAS: Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securitatii, sub numele de „Ivanescu”!

CNSAS: Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securitatii, sub numele de „Ivanescu”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securitatatii. El dadea informatii sub numele de „Ivanescu”, pe vremea cand era ghid al biroului de turism Bucuresti.

Irinel Columbeanu a fost verificat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in calitate de candidat la Primaria Capitalei. Cei de la CNSAS au descoperit ca omul de afaceri a dat informatii securitatii in calitate de membru de partid, inca din anul 1980. El a dat zeci de note informative semnate cu numele „Ivanescu”.

Columbeanu a fost recompensat material pentru activitatea sa de turnator: un cadou de ziua de nastere, o borseta si un stilou. Omul de afaceri dadea informatii despre colegii sai de la Politehnica, dar si despre cetateni straini care veneau in Romania.

„Era foarte curios sa afle starea de spirit a poporului roman, situatia alimentara sau orice alt subiect si sa umfle si sa defaimeze turismul si regimul nostru. Folosea orice defect din activitatea turistica pentru a face comentarii ostile si avea mereu teama ca este ascultata de Securitate”, se arata in docementele transmise de CNSAS catre Curtea de Apel Bucuresti, careia i-a cerut sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a lui Irinel Columbeanu.

Dosarul a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia de contencios administrativ si fiscal in 26 aprilie. Instanta nu a stabilit pana in prezent un termen pentru judecarea procesului dintre CNSAS si Irinel Columbeanu.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos