Contractul pentru remedierea lucrarilor existente si finalizarea celor ramase de executat la autostrada Nadlac – Arad si drum de legatura, lotul 2, km 22+218 – km 38+882 va fi atribuit prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut.

 

Valoarea estimata a lucrarilor este cuprinsa antre 119,3 milioane lei, suma la care se vor raporta ofertantii pentru antocmirea ofertei financiare, si 143,1 milioane lei, nivel care include si achizitia unor eventuale servicii similare. Sumele sunt fara TVA.

 

Durata contractului va fi de 56 luni de la data atribuirii. Proiectul va fi finantat cu fonduri europene (85%) si bani de la buget.

 

CNADNR a reziliat an vara anului trecut contractul de proiectare si executie al acestui lot dupa falimentul constructorului, Alpine Bau din Austria, comunicand la vremea respectiva ca stadiul de executie a lucrarii este de 84,75%.

 

Constructia autostrazii Nadlac-Arad a fost ampartita an doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

 

Lucrarile de constructie pentru cele doua tronsoane au fost deschise an octombrie 2011, termenul de executie fiind de un an si jumatate.

 

CNADNR a reziliat la finele anului 2012 contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii, motivul principal fiind antarzierea lucrarilor, si a atribuit, an decembrie 2013, asocierii italo – germane Astaldi – Max Boegl, un contract de 308 milioane de lei (69 milioane de euro), cu TVA, pentru finalizarea acestora. Sursa: mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.