Acasă Stirile zilei Stiinta CIVILIZATIA UMANA se indreapta cu pasi repezi spre EXTINCTIE! Vezi cat timp...

CIVILIZATIA UMANA se indreapta cu pasi repezi spre EXTINCTIE! Vezi cat timp a mai ramas!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Civilizatia umana se indreapta cu pasi repezi spre extinctie, Terra cunoscand deja cateva, Potopul fiind foarte prezent in constiinta multor popoare.

 

Dar pana sa ajungem la capitolele finale ale trecerii noastre intr-o alta paradigma, sa ne cristalizam putin informatiile despre inceputurile acestui tip de civilizatie. Cyntia Stokes Brown face niste calcule interesante in Istoria Lumii de la Big Bang pana in prezent, legate de aparitia civilizatiei, cu 30.000 de ani in urma.

Dupa autoare, noi ne aflam la o distanta de 1200 de generatii fata de inceputurile dezvoltarii umane, dupa Potop. Calculul este simplu: La fiecare 25 de ani apare o nou generatie. Intr-o epoca (100 de ani) avem, asadar patru generatii. In 30.000 de ani se dezvolta, creaza, gandesc si actioneaza 1200 de generatii.

Istoria aparitiei omului are si alte puncte de pornire. Unii antropologi cred ca am inceput sa evoluam in Africa acum 200.000 de ani. Alti cercetatori moderni incearca sa ne plaseze originea, acum 700.000 de ani in Israel. Dupa Densusianu, leaganul civilizatiei umane apare in aria Carpato-Danubiano- Pontica.

Rafinamentul, complexitatea si eficienta tehnologica a stramosilor nostrii de acum 12.000 de ani ne fac sa putem afirma ca mintea si comportamentul uman de azi sunt la fel structurate cu cele ale anticilor! Istoricii afirma, apropa la unison, ca primele indeletniciri care definesc inceputul organizarii sociale au fost vanatoarea si strangerea de hrana.

Dupa cateva sute de decenii acesti vanatori-culegatori au inceput sa se dezvolte pe orizontala incepand sa-si largeasca familiile. Devenind din ce in ce mai numerosi, apare prima idee despre divizarea muncii. In The Human Web: A Birds-Eye View of World History, J.R. McNeill si William H.McNeill scriu ca pana in urma cu aproximativ 20.000 de ani, un asemena grup nu putea depasii 500 de persoane din cauza lipsei de hrana.

Astazi am ajuns sa insumam, aproximativ 7 miliarde de indivizi, dintre care 65 %, femei. Daca nu se mai intampla un cataclism de dimensiunile potopului, amintit de toate marile culturi ale lumii, cu siguranta, va trebui sa ne gandim cum sa populam apele, aerul si, de ce nu solul altor planete care pot gazdui viata. Nici acest aspect evolutiv nu este o premiera. Omul a mai calatorit in spatiu, si aici gasim tot mai multe dovezi.