Acasă Politic Ciuhodaru va candida la Primăria Iaşi din partea Alianţei pentru Iaşi

Ciuhodaru va candida la Primăria Iaşi din partea Alianţei pentru Iaşi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a anunţat că va candida la Primăria Iaşi din partea „Alianţei pentru Iaşi”, urmând să fie sprijinit de UNPR, PNG, PER şi mai multe organizaţii neguvernamentale ieşene.

Tudor Ciuhodaru a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că va candida la Primăria Iaşi pe listele „Alianţei pentru Iaşi”, din care fac parte filialele locale ale UNPR, PNG, PER, precum şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii neguvernamentale.

Această alianţă este abia la început şi este deschisă oricui. Sunt mulţi din oraş care mă sprijină, dar nu spun deocamdată cine sunt aceştia pentru că actualul primar (Gheorghe Nichita, membru PSD – n.r.) este răzbunător şi le poate crea probleme. Se vor alătura însă până în momentul alegerilor„, a spus Tudor Ciuhodaru.

La rândul său, liderul UNPR Iaşi, deputatul Luminiţa Iordache, a afirmat că „Alianţa pentru Iaşi” este alternativa la actualul primar PSD al oraşului, ea afirmând că discuţiile cu PDL pentru prezentarea unor candidaţi comuni la Iaşi nu sunt încă finalizate.

„Să-şi termine mai întâi evaluările lor, apoi vom discuta”, a explicat Iordache.

Tot duminică, Tudor Ciuhodaru şi-a lansat „Proiectul pentru un oraş sănătos”, în faţa a peste o sută de susţinători.

Printre cei prezenţi în sala unde a avut loc evenimentul s-au numărat directorul Spitalului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi Călin Scripcaru, şeful Grupului Asociaţiilor de Proprietari din Iaşi, Dumitru Bucur şi interpreta de muzică populară Laura Lavric.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, membru UNPR, a spus în faţa participanţilor că speră ca „primarul medic” Tudor Ciuhodaru să facă exact ce a făcut Sorin Oprescu la Bucureşti, iar peste patru ani „toate partidele să alerge după el”.

„Sloganul meu îl ştiţi deja: «Decât actualul primar şi un drac cu coarne e mai bun»„, a spus Simirad.

El nu nu a precizat însă dacă se va înscrie în cursa pentru şefia Consiliului Judeţean, în tandem cu Tudor Ciuhodaru.