Acasă Life Dezvoltare Personala Citeste deznodamantul calatoriei tale prin viata! O multime de lucruri nebanuite te...

Citeste deznodamantul calatoriei tale prin viata! O multime de lucruri nebanuite te asteapta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu mult timp in urma traia un imparat care, intr-una din zile, ii spuse calaretului sau:

– Incaleca-ti calul! Strabate calare cat mai mult pamant. Cand nu mai poti, opreste-te iar rasplata iti va fi intreaga suprafata pe care vei reusi sa o acoperi.

Sigur pe sine si indraznet, calaretul a pornit la drum si a alergat cat de iute a putut ca sa poata sa acopere cat mai mult pamant. A tinut-o asa zi si noapte iar cand obosea sau ii era foame nu se oprea deloc deoarece vroia sa acopere foarte mult pamant.

A ajuns la un punct cand a acoperit o suprafata substantiala de pamant insa, oboseala si foametea l-au strapus lasandu-l fara pic de vlaga. Apoi s-a intrebat: “De ce m-am fortat atat de mult sa acopar o suprafata atat de mare de pamant? Acum sunt pe moarte si am nevoie doar de un petec de pamant unde sa ma ingrop!”

Morala

Povestioara aceasta este foarte similara cu cea a calatoriei vietii noastre.

Ne fortam in fiecare zi atat de mult si de tare pentru a face bani si pentru a castiga putere sau recunostinta. Neglijam, din pacate, sanatatea noastra, timpul pe care ar trebui sa-l acordam familiei noastre, sa ne dedicam hobby-urilor pe care le avem si, de asemenea, sa apreciem si frumusetiile meleagurilor din jurul nostru. Intr-o zi, cand ne vom uita in urma ne vom da seama ca nu avem nevoie de chiar atatea lucruri si atunci nu vom mai fi capabili sa intoarcem timpul inapoi pentru a recupera ceea ce am pierdut.

Viata nu este legata doar de a face bani si de a castiga putere. Cu siguranta viata nu inseamna numai munca! Munca este necesara doar pentru a ne bucura de frumusetiile si placerile vietii. Trebuie sa existe o balanta intre: munca si joaca, familie si timpul personal. Trebuie sa te decizi cum sa ti echilibrezi viata ca sa iti fie cat mai bine. Defineste-ti prioritatiile, da-ti seama daca esti capabil/a sa faci compromisuri iar unele decizii lasa-le sa fie luate pe baza instinctelor.

Fericirea este intentia si scopul vietii, este intregul tel al existentei umane. Si atunci, ia-o mai usor, fa ceea ce-ti doresti sa faci si apreciaza fiecare zi. Viata este fragila, viata este scurta. Traieste un stil de viata echilibrat si bucura-te la maxim!