Tot ceea ce iti spun psihologii vei gasi in cele 20 de citate de mai jos, care au la baza psihologia contemporana.

1. Oamenii care ne-au facut sa suferim au fost in aceeasi situatie ca si noi.

2. Principiile de viata ni le formam in copilarie, iar pe parcursul vietii cream asemenea situatii care sa corespunda principiilor noastre.

3. Trecutul a plecat pentru totdeauna. Este un adevar care nu poate fi ascuns. in schimb iti poti schimba gandurile despre trecut. Este prostesc faptul ca te pedepsesti pentru ca cineva te-a ranit in trecut.

4.Trebuie sa facem o alegere: sa ne eliberam si sa ii iertam pe toti, in special pe noi insine. Chiar daca nu stim cum sa iertam, trebuie sa ne dorim asta cu tot sufletul.

5.Atunci cand o persoana se imbolnaveste, ea trebuie sa caute in inima sa pe cel pe care sa-l ierte.

6.Ceea ce gandim despre noi devine realitate. Fiecare gand al nostru ne construieste viitorul.

7.Acceptarea si intelegerea propriei personalitati este primul pas catre schimbarile pozitive din viata noastra.

8.Sa te iubesti pe tine inseamna sa realizezi faptul ca traiesti si sa ii multumesti lui Dumnezeu pentru ca ti-a dat viata.

9.Tot ceea ce oferi vei primi inapoi.

10.Pentru a schimba pe cineva, trebuie sa te schimbi pe tine. Trebuie sa iti schimbi gandirea.

11.Daca ceva ni se da usor, nu este o lectie. Este ceva ce deja stii cum se face.

12.Corpul nostru vorbeste intotdeauna cu noi. Pacat ca nu gasim timp pentru a-l asculta! Fiecare celula reactioneaza la fiecare gand si cuvant al nostru.

13.Autocritica – inseamna uciderea propriului „eu”. Cu cat mai mult te injosesti si te opui schimbarilor, cu atat mai greu iti va fi sa asculti ceea ce iti spune interiorul tau.

14.Ignora gandurile care te fac nefericit, fa lucruri care iti aduc placere, intalneste-te cu oamenii alaturi de care te simti confortabil.

15.Pentru a fi posesorul unor lucruri minunate, trebuie intai de toate sa le cunosti valoarea prin munca ta.

16.Noi toti suntem responsabili de ceea ce se petrece in viata noastra – si de lucrurile bune, si de cele rele.

17.Iubirea vine atunci cand o asteptam mai putin. Cautarile intensive nu aduc un rezultat pe masura, ci doar intensifica sentimentul de singuratate si suferinta. Iubirea nu este la exterior, ea este in interiorul nostru. Iubeste si vei fi iubit.

18.Cel mai de pret dar pe care il putem oferi copiilor nostri – sa ii invatam sa se iubeasca pe sine.

19.Vinovatia este un sentiment zadarnic. Ea nu ajuta pe nimeni si nu schimba situatie. Asa ca ai face bine sa evadezi din inchisoare.

20.Fiecare dintre noi a fost dezamagit, a fost inselat, batjocorit, a pierdut. Semnul unei intelepciuni spirituale si a inteligentei este capacitatea de a uita neplacutul si a de ii ierta pe cei care ne-au facut sa suferim. Ce a fost facut, a fost facut si a ramas in trecut. Uitand lucrurile neplacute, rupem acel lant care ne tine legati de trecut. Pana cand vom invata sa iertam, trecutul nu ne va lasa in pace si nu vom fi fericiti, sanatosi si impliniti.
Sursa: dozadesucces

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.