Cine sunt vinovatii in ochii romanilor in cazul tragediei din clubul Colectiv

Mai mult de o treime (38%) dintre romani cred ca proprietarii clubului Colectiv sunt vinovati de incendiul produs saptamana trecuta pentru ca nu au respectat normele de siguranta, iar 35% sustin ca Primaria locala, „care a dat autorizatie fara sa verifice locul”, este responsabila de tragedia produsa, releva un sondaj realizat de CSCI, citat de Agerpres.

Potrivit sondajului, doar 12% dintre intervievati sustin ca vina o poarta „clasa politica, in ansamblu, pentru ca nu a creat, in ultimii 25 de ani, reguli mai sigure”.

De asemenea, respondentii atribuie aceasta vina in proportie egala, cate 7%, guvernului, pentru ca nu a verificat modul in care autoritatile pun in aplicare normele, si reprezentantilor trupei muzicale pentru ca au organizat un spectacol de artificii in sala.

Click pe aceeasi tema:  Bilantul tragediei din clubul Colectiv: Numarul deceselor a ajuns la 50

Totodata, sondajul releva ca, dupa accident, au intervenit bine spitalele (99%), cetatenii care au donat sange (98%), Ambulanta si SMURD (94%), Pompierii (90%), Parchetul (71%) si Guvernul (69%). La polul opus, cele mai multe nemultumiri se indreapta catre autoritatile locale (Primaria) — 64%.

Pentru evitarea unor astfel de accidente, 65% dintre cei intervievati considera ca trebuie crescut rolul statului si al autoritatilor, astfel incat acestea sa beneficieze de resurse pentru a controla si a pune in aplicare legea. O solutie impartasita de 29% dintre intervievati este aceea ca atributiile sa fie preluate de la stat de catre societatea civila.

Click pe aceeasi tema:  DNA, despre dosarul Colectiv: Ancheta il vizeaza si pe primarul Piedone

Sondajul a fost realizat in perioada 2 — 4 noiembrie, pe un esantion national format din 992 de persoane adulte, avand o eroare tolerata de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre