Acasă Stirile zilei Cine este fata de aur care va fi port drapelul Romaniei la...

Cine este fata de aur care va fi port drapelul Romaniei la inchiderea Jocurilor Olimpice de la Rio?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania incheie Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro cu un palmares dezastruos dar cu toate acestea sa privim partea plina a paharului si sa ne concentram atentia asupra singurei sportive romane care a luat aurul si care va fi port drapelul Romaniei la festivitatea de inchidere.

 

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a stabilit ca scrimera Simona Pop (nascuta Deac), componenta a echipei de spada care a cucerit titlul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sa poarte drapelul Romaniei la ceremonia de inchidere de duminica.

”Asa cum s-a intamplat la fiecare editie a Jocurilor Olimpice, pentru a fi portdrapel au fost nominalizati sportivii care au obtinut cele mai bune performante de-a lungul competitiei”, precizeaza COSR.

In varsta de 27 de ani, Simona Pop este de cativa ani una dintre componentele de baza ale echipei de spada. Ea are in palmares doua titluri europene cu echipa, in 2014 la Strasbourg si in 2015 la Montreux, plus inca doua medalii continentale, argint cu echipa in 2013 la Zagreb si bronz la individual in 2015 la Montreaux, la care se adauga doua medalii mondiale, argint in 2015 la Moscova si bronz in 2013 la Budapesta.

Ceremonia de inchidere va avea loc duminica noaptea spre luni dimineata (ora 02,00, in Romania), pe stadionul Maracana.

Inaintea ultimei zile de competitii, Romania a cucerit la JO 2016 patru medalii: aurul echipei feminine de spada, argintul obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg) si cel cucerit de canotoarele de la 8+1.

Romania a participat cu o echipa de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 discipline sportive, iar portdrapel la ceremonia de deschidere a fost gimnasta Catalina Ponor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos