Acasă Special Opinii Cine este Dumitru Iliescu, „ilustrul” fost sef al SPP care a facut-o...

Cine este Dumitru Iliescu, „ilustrul” fost sef al SPP care a facut-o „prostanaca” pe ambasadoarea Frantei si „porc” pe ambasadorul SUA!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul sef SPP Dumitru Iliescu, a avut un atac suburban la adresa ambasadoarea Frantei in Romania dupa scrisoarea privind textul tradus in limba engleza a celor trei legi care vizeaza domeniul Justitiei: „Si-a pierdut bunul simt sau poate este prostanaca”. Dar acesta este un mizilic tinand cont ca cu numai patru luni inainte l-a facut pe ambasadorul SUA „ca este un porc, cu soriciul foarte gros, care isi vara ratul ca un nesimțit… „Acum ca sa intelegeti iesirile de mahala sa intelegem cine este Dumitru Iliescu, potrivit site-ului arhivelesecuritatii.blogspot.ro, care arata ca trecutul acestuia il recomanda mai degraba pentru penitenciare decat pentru SPP.

Iata faptele in ordine cronologica descendenta: Atac la ambasadorul Frantei:

„Ambasada Frantei a anuntat ca urmareste cu atentie evolutiile legate de reforma justitiei si ca dispune de propriile servicii de traducere, in contextul in care Florin Iordache a transmis joi textul tradus in limba engleza al celor legilor care vizeaza domeniul Justitiei. Generalul in rezerva Dumitru Iliescu a postat sambata un mesaj pe Facebook in care a spus despre ambasadoarea Michele Ramis ca fie si-a pierdut bunul simt, fie este prostanaca. Redam mai jos mesajul integral al lui Dumitru Iliescu: „Am vazut raspunsul pe care l-a dat Excelenta Sa Doamna Michele Ramis, Ambasadoarea Frantei la Bucuresti, initiativei autoritatilor romane de a-i pune la dispozitie traducerea, in limba engleza, a amendamentelor la legile justitiei, pentru o mai buna informare si am ramas stupefiat de lipsa crasa de bun simt a acesteia, de lipsa ei de pregatire si actiune diplomatica. Esti prostanaca doamna ambasadoare? Crezi ca noi nu stim ca aveti in ambasada persoane care cunosc limba romana? Traducerea v-a fost pusa la dispozitie de persoane care, in afara de faptul ca cunosc foarte bine limba romana, sunt si specialisti in domeniul dreptului in general si a celui penal in special. Asa ca traducerea lor a fost si in spiritul legii, nu numai in litera legii. Atunci cand spui Franta, te duce gandul automat la eleganta vestimentara, dar si la cea atitudinala, la oameni care exceleaza in bunele maniere, in diplomatie. Eu stiu ca nu exista padure fara uscaturi si ca urmare si Franta isi are uscaturile ei, dar nu ma gandeam ca pot sa trimita la Bucuresti un ambasador selectionat tocmai dintre acestea. Sau poate doamna ambasadoare si-a pierdut intre timp bunul simt si acum se comporta ca un om fara diplomatie, fara jena, plin de grobianism. Sau poate este prostanaca! Daca si-a pierdut bunul simt, o putem ajuta noi sa si-l regaseasca, dar daca este prostanaca, nici mama natura nu mai poate indrepta situatia”, potrivit adevarul.ro.

Declaratiile suburbane ale lui Dumitru Iliescu nu sunt izolate iata ce limbaj din partea unui sef de serviciu al Romaniei la adresa ambasadorului SUA:

Redam, mai jos, postarea integrala a lui Dumitru Iliescu:

„Sunt o persoana echilibrata, accept opiniile contrare, nu jignesc oamenii, ma adresez politicos si adversarilor mei. De aceea in postarea de pe Facebook, vis-a-vis de ambasadorul Klemm, l-am facut doar impertinent, desi merita mai mult. Acum insa am constatat ca este un PORC, cu soriciul foarte gros, care isi vara ratul ca un nesimtit, in problemele noastre interne.

Tupeul acestui ambasador depaseste orice inchipuire. Nesimtitul, care habar nu are ce inseamna statul de drept, nu stie care sunt raporturile intre autoritatile publice in Romania si rolul fiecarei autoritati in realizarea echilibrului puterilor in stat, modul in care interactioneaza si exercita controlul reciproc, vine sa-i dea lectii unei persoane, care este o somitate in acest domeniu, domnului Tudorel Toader. Este acelasi lucru ca in cazul in care un copil de gradinita vrea sa-l invete sa citeasca pe un profesor. Diferenta este ca intre un munte si un bolovan. Bolovanul semidoct Klemm isi vara ratul de fiecare data cand autoritatile romane doresc sa aduca modificarile legislative necesare functionarii corespunzatoare a statului de drept. El sustine cu inversunare institutiile de forta, desi observa foarte bine abuzurile pe care le fac acestea, lezarea semnificativa a drepturilor si libertatilor democratice. De ce credesi ca stalinistul Klemm procedeaza in acest mod. Pentu el structurile de forta sunt esentiale. Prin intermediul lor isi realizeaza interesele personale dar si cele ale statului pe care il reprezinta. Ne vorbeste noua despre coruptie cand la ei coruptia este mai mare ca in orice tara europeana. Lupul moralist nu ne spune cum coruptia, speculatiile toxice si abuzurile din sistemul financiar-bancar american au generat o criza cu consecinte deosebit de grave, in urma careia mii de familii si-au pierdut casele, economiile, actiunile. El isi protejaza companiile care ne devalizeaza bugetul cu sute de milioane de dolari. Ce a facut Microsoft in Romania nu a fost coruptie??? La fel si Bechtel, precum si alte companii americane. Eu iubesc animalele si imi pare rau ca am comparat porcul cu ambasadorul Klemm. Sunt convins ca am fost nedrept cu porcul, care nu merita asa ceva…

Klemm trebuie sa invete ca daca vrea sa fie respectat sa ii respecte pe cei care l-au primit in mijlocul lor cu multa simpatie la inceput. Comportamentul si atitudinea lui au determinat oamenii sa-l deteste. Dar aceast nor de antipatie risca sa se extinda si asupra celor pe care ii reprezinta in Romania. Multi oameni au inceput sa se intreabe care este diferenta dintre SUA si ceea ce a reprezentat pentru noi URSS intre anii 1944 si 1958. Nu sustin ca este ceva similar, dar multe persoane, cu care am vorbit, fac comparatia. Vina pentru aceasta situatie apartine doar celor de teapa lui Klemm, care fac orice pentru a provoca antipatia romanilor, asa cum au facut-o si in Germania, Franta, dar si in alte state. Trebuie sa recunoastem insa ca si noi gresim. De ce oficialitatile romane il primesc de fiecare data cand solicita?? Exista proceduri bine stabilite, cine si in ce conditii primeste ambasadorii. Noi de ce nu le respectam???. Oare George Maior, ambasadorul nostru in SUA, este primit de fiecare data cand solicita si la cine solicita?? Cu siguranta nu… Atunci noi de ce procedam altfel??? Raspunsul o sa-l dau intr-o postare ulterioara…

Imi cer scuze prietenilor de pe Facebook pentru limbajul folosit, pe alocuri colorat, dar am considerat ca doar asa pot pune in evidenta ceea ce reprezinta Klemm pentru noi….”, a scris fostul sef SPP pe Facebook.

 

Biografia neromantata a lui Dumitru Iliescu, potrivit arhivelesecuritatii.blosgpot.ro:

„In 1990 devine maior si in doar 6 luni primeste gradul de locotent-colonel. Ion Ilici Iliescu primeste sugestia de la tradatorul in solda GRU, Nicolae Militaru sa-l numeasca pe „Mitica”Iliescu ca sef al Serviciului de Protectie si Paza, unde isi lafaie hoitul pana in 1996, cand la Cotroceni a venit Emil Constantinescu.

Ofiterii patrioti din Intelligence-ul romanesc il avertizeaza pe noul presedinte, ca Dumitru Iliescu este conectat si la servicii straine, fapt pentru care este eliberat din functia de la SPP. Pana in 2002 se ocupa de afaceri imobiliare, deschizandu-si si cateva firme de paza si detectivi particulari (cu tehnica substituita de la SPP). 

Ca orice taran parvenit, si acest sarac cu bani, poreclit „Mitica”isi muta corpul pufos si meschin pe malul lacului Mogosoaia, pe un domeniu de 21 de hectare, discret amplasat printre paduri. Din paginile dosarului deschis de DNA cu privirea la acte de coruptie savarsite de gagiu, aflam distanta de la intrare pe domeniu, pana la prima casa sunt 7 kilometri. Ca un veritabil imparat al mustelor, Dumitru Iliescu a inceput sa-si terorizeze vecinii, care l-au si reclamat procurorilor anti-coruptie. 10 dintre cele 21 de hectare i-au fost atribuite din patrimoniul comunei in baza unui certificat de revolutionar (sic!)! 

Ce putea sa faca tiganul, odata ajuns imparat? Sa se lafaie ca un magraon nestingherit de nimeni, pana la un punct…In curtea resedintei din Mogosia exista patru case, doua anexe, mai multe foisoare, un teren de tenis (pe a carui zgura si-a tocit adidasul, de multe ori si Liviu Dragnea), un lac cu multe poduri suspendate si o mica armata de paznici inarmati.

Ajuns general cu patru stele, Dumitru Iliescu pare ca gasit formula magica a imbogatirii rapide. Transferandu-si afacerile familiei, firmele sale produc profituri de milioane de euro. Fiica lui cea mare Ana Maria Joitoiu este actionara la mai multe societati comerciale, a doua fata, Andreea Florina Iliescu a fost angajata in 2014 la Camera Deputatilor. Foarte interesanta este declaratia ei de avere, de unde reiese ca detine 3 conturi bancare cu 906.000 de lei. 

Iata reteaua de firme patronate discret si prin intermediul familiei de catre „Mitica”, consilierul personal al lui Liviu Dragnea: 

Fiica Ana-Maria Iliescu-Joitoiu (29 de ani), actionara la Agentia de Paza Arcadia (100%), Ana Imobiliare (95%), Armada International (50%), Lider Mega Construct (firma in dizolvare din 2013)
Fiica Andreea – Florina Iliescu (25 de ani), actionara la Armada International (50%)
Nepoata Alina Loredana Bontea (36 de ani), actionara la Agentia Romana de Securitate (100%), Ana Imobiliare (5 %), Anne’s Company (50%), Digital Top Consulting (95%), Lider Mega Construct (50%), Prince Milton (50%), Universal Clean (50%). Ea a mai fost actionara in patru firme care au fost radiate: Armia Group, Lider Construct International , Superintex si Supertehnic.
Vlad Bontea (35 de ani) este actionar 100% la societatea Master Top Protection, societate in dizolvare. Afaceri cu Posta Romana Pana in 2014, Vlad Bontea, sotul nepoatei „nerecunoscatoare”, a fost seful Cancelariei Institutiei Prefectului din Mehedinti, judetul controlat de baronul local Adrian Duicu (PSD). In 2012, Bontea, care este vicepresedinte al PSD Mehedinti si presedinte PSD Strehaia, a declarat ca detine trei ceasuri de 38.000 de euro si bijuterii de zece mii. In anul 2011, firma paravan a lui Mitica Iliescu a adus familiei Bontea dividende de 555.500 de lei. Doi ani mai tarziu, cand a fost numit vicepresedinte al Protectiei Consumatorului, Bontea a declarat la rubrica „bunuri mobile”, doi „cai de sport” cu „an de fabricatie” 2006. De altfel, pagina de Facebook a lui Vlad Bontea este plina de fotografii cu fiica acestuia, pasionata de calarie. Veniturile familiei au fost completate de dividendele de la firma „pierduta” a lui Mitica Iliescu. Anul trecut, nepoata generalului a incasat de la SC Agentia Romana de Securitate dividende in valoare de 1.714. 557 de lei. Una din afacerile profitabile ale societatii a fost semnata pe 20 martie 2014. Atunci, Posta Romana atribuia contractul de 5.326.458 de lei fara TVA firmei Agentia Romana de Securitate pentru „Servicii de investigatie si de siguranta, cu exceptia serviciilor de transport cu vehicule blindate”.
Pana cand ofiterii de elita ai acestei tari, se vor lasa batjocoriti chiar si de simpla asociere cu asemena parveniti, tradatori de neam si tara, aflati si in solda unor servicii ostile parteneriatului nostru nord-atlantic? Acest „Mitica” este o rusine pe obrazul militarilor romani!”