Acasă Life Dezvoltare Personala CINCI simple credinte gresite pe care le ai despre natura lui Dumnezeu

CINCI simple credinte gresite pe care le ai despre natura lui Dumnezeu

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In cazul in care adevarul ne elibereaza, atunci putem sa spunem cu alte cuvinte ca minciuna este cea care ne impiedica sa cunoastem adevarul. Ceea ce credem despre natura lui Dumnezeu are o importanta primordiala pe plan spiritual si nu numai. Fie ne dezvoltam in libertate, fie in prizonierat.

Exista un adevar fundamental despre natura lui Dumnezeu, adevar prin care ar trebui sa fie masurat orice alt aspect al naturii sale. “Dumnezeu este iubire” ne spune Sfantul Apostol Ioan – 1, 4:8.

O imagine reala a lui Dumnezeu te poate imputernici si sprijini in vremurile tulburi ale vietii tale. Cu toate acestea, in cazul in care alegi sa crezi intr-o imagine falsa a Lui, ca fiind furios, razbunator, sau sa crezi ca El se afla intr-o permanenta asteptare de a trai dupa standardele Sale, iti poate degrada viata spirituala si nu numai intr-o foarte mare masura.

5. Esti motivat de rusine si de vinovatie, nu de dragoste

Sentimentele de rusine si de vinovatie sunt de multe ori dovada unei credinte in iubirea conditionata pe care ti-o ofera Dumnezeu, iubire determinta de cat de mult l-ai urmarit, ascultat sau iubit.

In primul rand, Dumnezeu nu comunica folosndu-se de rusine si de condamnare. Aceste semente vin din alta parte.

In al doilea rand, nu ai niciun cuvant de spus in privinta sentimentelor pe care Dumnezeu le are pentru tine. Dumnezeu este iubire, iar dragostea Sa fata de noi a fost demonstrata prin naterea, moartea si invierea Fiului Sau.

In al treilea rand,  “noi il  iubim pentru ca El ne-a iubit intai” – Ioan  4:19. Viata devotata este intotdeauna menita sa fie un raspuns fata de dragostea Sa pentru noi, nu un raspuns motivat de teama sau dezamagire.