Cinci adevaruri despre faina alba care te vor pune pe ganduri! Este un insecticid natural! – Cap Limpede

Cinci adevaruri despre faina alba care te vor pune pe ganduri! Este un insecticid natural!

Majoritatea bolilor cronice si cazurilor de deces prematur sunt cauzate de alimentatia improprie. Din nefericire, multe dintre produsele alimentare pe care le consumam zi de zi nu fac altceva decat sa ne omoare incet, iar faina alba nu face nici ea exceptie de la regula.

in prezent, faina rafinata se fabrica din grau tratat cu insecticide, pesticide si fungicide, iar apoi este inalbita cu diferite chimicale foarte periculoase.

1. Faina albita chimic nu contine nutrienti

Pe durata procesului de fabricatie, germenii semintelor de grau, continatoare a 75% din totalul de vitamine si minerale esentiale oferite de grau, sunt indepartate. in plus, procesarea fainii duce la pierderea a 97% din totalul fibrelor solubile. Acelasi proces elimina 70% din fierul, vitaminele B si magneziul continute, respectiv 50% din calciul continut si toata rezerva de vitamina E.

Click pe aceeasi tema:  Tara care a gasit "antidotul" impotriva sindromului Down! Afectiunea aproape a disparut!

2. Contine bromat de potasiu

Dupa inlaturarea nutrientilor, faina este supusa unui proces de albire, dupa care este conservata si imbogatita cu dioxid de clor. La albirea chimica a fainii sunt folosite carbonat de amoniu, alum si creta. in faza finala se adauga si sorbitan mono-saturat, un agent anti-sarare. Cel mai periculos este ca se adauga si bromat de potasiu, o substanta chimica periculoasa, considerata de specialistii in domeniul sanatatii a fi cea care declanseaza bolile canceroase renale si tiroidiene.

Click pe aceeasi tema:  Ce nu ti-a spus nimeni despre detoxifiere! Raspunsul te va lasa fara cuvinte!

3. Faina alba este un insecticid natural

Pe cat de incredibil pare, faina alba este un insecticid natural. Cu alte cuvinte, daca o insecta intra in punga de faina si mananca din ea, moare in decurs de cel mult cateva ore.

4. Contine L-cisteina

L-cisteina, un aminoacid neesential, se adauga la produsele alimentare obtinute prin coacere pentru accelerarea fazei de procesare industriala. Acest aminoacid este prezent in majoritatea biscuitilor si prajiturelelor, in paste, chifle si aluaturi de pizza. Desi poate fi sintetizat si in conditii de laborator, dar, cel mai adesea, L-cisteina este obtinuta din pene de pasare, coarne de bovine si derivate din petrol. Important de subliniat este faptul ca majoritatea L-cisteinei folosite in industria alimentara este importata din China, o tara recunoscuta pentru reglementarea precara a alimentelor de larg consum.

Click pe aceeasi tema:  Cel mai simplu antidot pentru depresie!

5. Contine contaminantul alloxan, o chimicala cauzatoare de diabet

Nu in ultimul rand, faina alba contine alloxan, o substanta care mentine faina curata si ii prelungeste prospetimea. S-a demonstrat stiintific ca aceasta chimicala afecteaza grav pancreasul, efectele sale fiind considerate devastatoare de catre medici, care denumesc alloxanul „o toxina beta-celulara foarte puternica”.

Sursa: Secretele

spre