Procurorii DIICOT efectueaza joi 43 de perchezitii la cluburi din Capitala, printre care Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club, patronii si administratorii fiind suspectati de evaziune fiscala si spalare de bani, prin folosirea unor programe informatice, ce permiteau dubla contabilitate pentru diminuarea bazei de impozitare.

Potrivit unor oficiali din DIICOT, perchezitiile au loc la toate punctele de lucru ale societatilor Choco Ateneu SRL si Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL si Theoprod Art SRL, C. Restaurante Tratoria IL Calcio SRL, SC Twins Downtown SRL, SC Le Club Herastrau SRL, SC Twins Cafe SRL, SC Rubicon Floreasca SRL.

Din primele informatii rezulta ca pe raza municipiului Bucuresti activeaza un grup infractional organizat specializat in savârsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani prin desfasurarea de activitati comerciale prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit tinerea unei evidente contabile duble (una reala, in care sunt evidentiate veniturile adevarate, si una fictiva, ce reflecta venituri diminuate si cheltuieli majorate, astfel incât baza de impozitare sa fie diminuata), relateaza Agerpres.

Activitatea infractionala era coordonata de Tudor — Mihai Constantinescu si cetateanul francez Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc, asociati la societatile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL si Theoprod Art SRL.

In anul 2006, acestia au achizitionat un program informatic de contabilitate cu dubla gestiune, care se instaleaza pe casele de marcat, de la SC Solutions Center SRL din Constanta.

Acest program de contabilitate consta in existenta a doua registre de evidenta contabila de acelasi tip, referitoare la aceleasi bunuri si valori: unul reflecta realitatea economica si financiara a contribuabilului la care accesul este restrictionat si unul falsificat, in care sunt inregistrate date si operatiuni ce releva venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate si banii incasati.

Programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar in posesia casierelor de la punctele de lucru ale societatilor, care permite accesul in memoria fiscala a casei de marcat si efectuarea unor operatiuni de impartire a produselor proprii, neimbuteliate (produse zaharoase si de patiserie obtinute la punctul de lucru din Bucuresti, str. Valea Lunga nr. 58, sector 6) care, cumulate, inregistreaza o pondere mai mare in venituri si nu sunt fiscalizate.

Artizanii programului informatic de contabilitate au comercializat si pus la dispozitie acest program si altor societati comerciale din piata, in scopul fraudarii bugetului de stat.

Prejudiciul provizoriu estimat este de 500.000 euro.

Cine este Tudor Constantinescu

S-a facut remarcat ca jurat in emisiunea Top Chef difuzata de Antena 1.

Experienta: 5 ani experienta Chocolat si peste 20 de ani in arta culinara

Specializari: Belgia, Statele Unite

A studiat gastronomia in Belgia, unde a lucrat cu faimosi ciocolatieri belgieni printre care: Wittamer, Marcolini, Herman Van Dender. Patru ani a fost consultant pentru reteaua hoteliera Marriott si pentru operatorul de vase de croaziera Royal Caribbean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.