Acasă Stirile zilei Bani CFR a semnat contracte de 479 milioane euro pentru modernizarea unor tronsoane...

CFR a semnat contracte de 479 milioane euro pentru modernizarea unor tronsoane de cale ferată şi gări

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

CFR SA a încheiat, marţi, şase contracte pentru modernizarea a două sectoare de cale ferată şi patru gări, cu o valoare totală de 479 milioane euro, iar CNADNR a semnat un contract de 22,7 milioane euro pentru construcţia unui lot al centurii Braşov şi un altul pentru supervizarea lucrărilor.

Primul contract semnat a fost cu consorţiul Astaldi – Swietelsky – Alstom – Euro Construct – Dafora pentru modernizarea liniei frontieră Curtici – Arad km 614, în valoare de 248 milioane euro, fără TVA. Termenul de execuţie este de un an şi trei luni, la care se adaugă o perioadă de garanţie de doi ani.

Al doilea contract vizează modernizarea tronsonului Sighişoara – Aţel (Sibiu) în lungime de 23,3 kilometri şi a fost semnat cu asocierea FCC Construction – Alpine – AZVI, pentru 208 milioane euro, fără TVA. Termenul de execuţie al lucrărilor este de trei ani, la care se adaugă o garanţie de doi ani de la terminarea acestora.

Sursa de finanţare pentru cele două contracte este asigurată de Comisia Europeană (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Totodată, CFR SA a semnat cu Sociedad Anonima – De Obras Y Servicios – Copasa – Labracom Construct Oradea un contract de 6,3 milioane euro lucrări de moderinizare a gării din Zalău, care se vor derula pe o perioadă de un an şi cinci luni.

Pentru modernizarea staţiei Bistriţa a fost încheiat un contract cu Copisa Constructora Pirenaica – Puentes Y Calzadas Infraestructuras – SC 2 Invest, care va încasa 8,5 milioane euro, fără TVA. Perioada de execuţie este de un an şi cinci luni.

Pentru modernizarea gării Botoşani, CFR a încheiat un contract, de 3,2 milioane euro, fără TVA, cu consorţiul Compania Construcţii Feroviare – Conplast – West Star – Construcţii Erbaşu. Lucrările trebuie finalizate în doi ani.

Gara din Râmnicu Vâlcea va fi modernizată de firma Concefa Sibiu, pentru 4,9 milioane euro, fără TVA. Firma trebuie să finalizeze lucrările în doi ani.

Pentru cele patru contracte de modernizare a gărilor finanţarea este asigurată de Comisia Europeană (69,25%) şi de la bugetul de stat (30,75%).

Totodată, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a semnat cu firma românească Vectra Service construcţia lotului doi al centurii Braşov, pentru 22,7 milioane euro, urmând ca supervizarea lucrărilor să fie asigurată de firma Elgis România, pentru 760.000 de euro.

sursa: Mediafax