Acasă Stirile zilei Stiinta Cerul RUSIEI s-a aprins din nou! Un METEORIT filmat in Urali naste...

Cerul RUSIEI s-a aprins din nou! Un METEORIT filmat in Urali naste CONTROVERSE printre cercetatori! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cerul Rusiei s-a aprins din nou in regiunea Urali, cand o lumina puternica portocalie a fost filmata de camerele localnicilor, cercetatorii fiind nelamuriti cu privire la acest eveniment care ar putea fi un alt meteorit.

Cerul intunecat al noptii a devenit, pentru cateva secunde, portocaliu aprins deasupra orasului Rezh, din regiunea rusa Sverdlovsk, relateazart.com. Cativa localnici ai asezarii din apropierea Ekaterinburgului au reusit sa imortalizeze momentul din 14 noiembrie cu ajutorul camerelor.

Camera de la bord a unui sofer a filmat explozia de lumina, materialul fiind postat ulterior pe YouTube si atragand comentarii ale altor martori ai evenimentului. Cativa tineri din Rezh au filmat cu telefonul mobil fenomenul.

Un alt meteorit sau efectul unor exercitii militare s-au numarat printre ipotezele aparute in mediile traditionale si virtuale de informare.

Serviciile regionale pentru situatii de urgenta sustin ca nu a fost vorba despre niciun accident si nu a fost inregistrat niciun sunet specific unei explozii.

Potrivit portalului E1.ru, responsabilii din domeniul situatiilor de urgenta au sugerat ca armata s-ar fi aflat in spatele fenomenului, existand posibilitatea distrugerii unor munitii. Oficialii orasului au avansat si ei ipoteza eliminarii unor munitii, insa reprezentantii armatei au negat.

“Nicio manevra sau exercitiu nu au avut loc in acea zi, iar in zona nu stationeaza efective ale armatei, astfel ca nu suntem implicati”, a anuntat serviciul de presa al armatei.

O minge de foc produsa de intrarea in atmosfera terestra a unui meteorit este o alta posibila explicatie pentru explozia de lumina.

“Pare a fi un bolid care a venit peste noi. El s-a stins aproape de stratul jos de nori luminand astfel tot cerul”,  a explicat pentru site-ul 66.ru Viktor Grokhovsky, membru al comisiei pentru meteoriti din cadrul Academiei Ruse de Stiinte.

Vezi FILMAREA 2 pe PAGINA URMATOARE!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos