Acasă Stirile zilei Justitia Cererea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Valerian Vreme, APROBATA...

Cererea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Valerian Vreme, APROBATA de CAMERA DEPUTATILOR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Camera Deputatilor a aprobat cererea de incepere a urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme cu 153 de voturi „pentru” si 117 „impotriva”.

Fostul ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme a declarat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi sale penale, ca el nu a savarsit „vreo fapta nelegala” si ca imaginea sa a fost deja afectata de „acuze nemeritate”.

Vreme a aratat ca functia de ministru este „preponderent politica” si ca, atunci cand a semnat, in calitate de ministru al Comunicatiilor, documentele in legatura cu care este acuzat, acestea aveau avizele necesare din partea departamentelor de profil din minister.

„Documentele pe care le-am semnat au avut asistenta juridica de specialitate din partea departamentelor de profil, suportul tehnic de fundamentare si toate avizele necesare. Ma intreb retoric ce s-ar fi intamplat daca aveam toate documentele legale, toate avizele necesare si eu refuzam sa semnez. Nu puteam oare atunci sa savarsesc un abuz in serviciu? Nici nu m-am gandit si nici nu cred ca am savarsit vreo fapta nelegala, pentru ca nu am facut acest lucru de unul singur, ci am avut suportul de legalitate!”, a explicat Valerian Vreme.

Vreme le-a spus deputatilor ca nu le cere „clementa” in sensul juridic al cuvantului, dar sa tina cont de problemele prezentate de el si de „efectul devastator” pe care-l poate suporta oricare dintre parlamentari printr-o „mediatizare excesiva”.

„Dragi colegi, fac apel la dumneavoastra ca prin hotararea pe care o veti lua sa tineti cont nu numai de problemele prezentate aici, care sunt corecte, ci si de efectul devastator pe care-l suporta oricare dintre noi printr-o mediatizare excesiva!”, a adaugat Valerian Vreme.

El a vorbit si despre realizarile din timpul mandatului sau de un an si jumatate de ministru al Comunicatiilor, aratand ca de numele lui sunt legate realizari ca sistemul de plata online a taxelor si impozitelor sau „agenda digitala pentru Romania”.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, la inceputul sedintei, ca este indeplinit cvorumul, fiind prezenti 236 de deputati. 167 de parlamentari sunt absenti de la sedinta, iar 19 deputati participa la alte activitati.
Votul va fi secret, cu bile.

Comisia juridica a decis anterior sa dea un aviz favorabil inceperii urmaririi penale.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca fiecare deputat PSD va decide cum voteaza in cazul cererii de incepere a urmaririi parlamentare a deputatului Valerian Vreme, nefiind o hotarare la nivelul PSD si a aratat ca el va vota „pentru”.

Intrebat daca s-a luat o decizie la PSD privind modul in care se va vota la cererea de incepere a urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme, Zgonea a precizat:

„Nu, ca intotdeauna fiecare parlamentar va decide cum voteaza. Niciodata nu am spus, dar, dupa cum ati observat, de fiecare data, colegii care au fost prezenti au votat pentru ridicarea imunitatii”.

De asemenea, liderul grupului parlamentar al PDL Tinel Gheorghe a mentionat ca deputatii democrat-liberali vor vota in favoarea cererii de incepere a urmaririi penale.

Sursa: mediafax.ro