Acasă Stirile zilei Stiinta Cercetatorii SOCHEAZA: Au existat mai multe grupuri de „ADAMI” si „EVE”, iar...

Cercetatorii SOCHEAZA: Au existat mai multe grupuri de „ADAMI” si „EVE”, iar primul ADAM s-a nascut in urma cu 209.000 ani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii britanici au descoperit ca primul Adam s-a nascut in urma cu 209.000 de ani, acestia fiind de parere ca nu a existat un singur ‘Adam’ si o singura ‘Eva’, ci mai multe grupuri de ‘Adami’ si ‘Eve’.

Aceasta noua cercetare il situeaza pe Adam pe Pamant in acelasi interval de timp cu jumatatea sa, Eva, si contrazice un studiu recent potrivit caruia cromozomul Y a precedat oamenii moderni.

Studiul, condus de Eran Elhaik, de la University of Sheffield, si Dan Graur, de la University of Houston, a avut scopul de a il pune pe „Adam in locul sau de drept in istoria evolutionista”, informeaza dailymail.co.uk.

Echipa de cercetatori a stabilit „data nasterii” lui Adam folosind informatii genetice existente. Pentru a calcula varsta cromozomului Y, cercetatorii au inmultit varsta medie la care tatii au primul copil cu numarul de mutatii descoperite. Apoi au impartit aceasta cifra la rata mutatiilor cromozomului Y – numarul de ani necesari, in medie, pentru ca o mutatie genetica sa apara.

„Bineinteles ca putem manipula fiecare dintre aceste variatii pentru a face ca datele sa fie mai vechi sau mai noi”, a spus profesorul Elhaik. „In studiul nostru am demonstrat ca cercetarile anterioare au manipulat toate aceste variabile pentru a demonstra ca cromozomul Y este mai vechi”, a mai spus acesta.

Elhaik s-a referit la un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Arizona, care sugera ca cromozomul Y uman a aparut prin imperecherea diferitelor specii de hominizi, ceea ce sugera ca primul barbat modern aparuse pe Pamant in urma cu 500.000 de ani.

Insa Elhaik spune ca cei mai vechi stramosi ai lui Homo sapiens nu ar fi putut sa se fi nascut atunci.

„Putem spune cu certitudine ca primii oameni moderni au aparut in Africa, in urma cu 200.000 de ani”, a spus Elhaik.

„Este evident ca oamenii moderni nu s-au incrucisat cu hominizii care au trait in urma cu 500.000 de ani. De asemenea, este cert ca nu a fost un singur ‘Adam’ si o singura ‘Eva’, ci mai degraba grupuri de ‘Adami’ si ‘Eve’, care au coexistat si au ratacit impreuna in lumea noastra”, a mai declarat Eran Elhaik.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos