Acasă Stirile zilei Cercetatorii ROMANI au facut o DESCOPERIRE MONDIALA care va stopa cancerul hepatic!

Cercetatorii ROMANI au facut o DESCOPERIRE MONDIALA care va stopa cancerul hepatic!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii romani de la Institutul Fundeni au descoperit patru mutatii genetice, implicate in aparitia si evolutia cancerului cailor biliare, ceea ce va duce la stoparea cancerului hepatic.

Potrivit cercetatorilor, aceasta descoperire ar putea ajuta medicii sa depisteze tumorile in stadii incipiente, imediat ce vor fi dezvoltate teste specifice.

„Acest lucru va permite sa se faca profilul genetic al fiecarui pacient, sa se diagnosticheze precoce, sa se faca un prognostic al bolii si sa existe o terapie personalizata. Acum, in Romania, sunt sute de bolnavi cu acest tip de cancer – colangiocarcinomul hepatic, care are o rata de supravietuire medie de doi ani”, a mai spus Irinel Popescu, intr-o conferinta de presa pe aceasta tema.

Descoperirea a fost posibila dupa zece ani de cercetari in trei laboratoare, aflate in Bucuresti, la Institutul Fundeni, in Singapore si in Statele Unite. In acest interval au fost diagnosticati cu cancer de cai biliare 273 de bolnavi, printre care 45 de romani, iar medicii au analizat tumorile maligne din perspectiva genetica.

Sursa: mediafax.ro