Acasă Stirile zilei Cercetatorii chinezi au creat cu ajutorul ADN-ului unor meduze zece purcelusi care...

Cercetatorii chinezi au creat cu ajutorul ADN-ului unor meduze zece purcelusi care stralucesc in intuneric! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii chinezi au creat in laborator zece purcelusi care stralucesc in intuneric cu ajutorul unei tehnici inventate de oamenii de stiinta de la Facultatea de medicina Manoa din cadrul Universitatii Hawaii.

Potrivit huffingtonpost.com, cercetatorii de la Universitatea de Agricultura din China de Sud au reusit aceasta performanta insolita prin injectarea unei proteine fluorescente, extrasa din ADN-ul unor meduze, in embrionii de porc, obtinand astfel in laborator 10 purcelusi care stralucesc in nuante de verde.

Aceeasi tehnica a fost utilizata in Turcia, la inceputul acestui an, pentru a crea primii iepurasi care stralucesc in intuneric. In aceeasi tara se lucreaza in prezent pentru obtinerea unor oi „fluorescente”.

Oamenii de stiinta nu creeaza aceste animale de ferma pentru a obtine un fel de „decor de sezon”. Scopul cercetatorilor este acela de a inventa o metoda eficienta si ieftina pentru a putea introduce in corpul uman o gena cu efecte benefice cu scopul de a trata o serie de maladii genetice.

Moisyadi de la Universitatea din Hawaii spune ca aceasta tehnica va fi benefica pentru multe persoane care sufera de o maladie sangvina rara, denumita hemofilie.

„Putem sa producem astfel enzime, mult mai ieftin, lucrand pe animale, decat intr-o uzina care ar costa multe milioane de dolari pentru a fi construita”.

Potrivit aceluiasi cercetator, cei 10 purcelusi din China nu au fost deloc afectati de acea proteina cu efect fluorescent si vor avea probabil o speranta de viata egala cu a tuturor semenilor lor.

„Lumina verde este doar un marker ce arata ca metoda functioneaza perfect”, a spus Stefan Moisyadi.


Sursa: mediafax.ro