Acasă Sanatate Cercetatorii au reusit sa vindece tumori de cancer mamar fara chimioterapie! Miracolul...

Cercetatorii au reusit sa vindece tumori de cancer mamar fara chimioterapie! Miracolul s-a produs in numai 11 zile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In SUA, cancerul de san afecteaza 1 din 8 femei de diferite varste. Aceasta forma de cancer se situeaza pe locul doi in topul celor mai letale cancere in randul femeilor, fiind surclasata doar de cancerul pulmonar.

Dar iata ca cercetatorii europeni au facut o descoperire care ar putea pune capat luptei impotriva acestei boli necrutatoare.

In cadrul Conferintei Europene de Cancer Mamar din Amsterdam, profesorul Nigel Bundred a facut publice rezultatele studiilor sale asupra unei perechi de medicamente cunoscute sub denumirile de Lapatinib si Herceptin (cunoscut si ca trastuzumab).

Desi cele doua medicamente sunt folosite deja in tratamentul cancerului la san, Bundred a experimentat cu administrarea acestor substante in combinatie inainte de orice forma de chimioterapie sau interventie chirurgicala. In mod incredibil, anumite tipuri de cancer mamar au fost vindecate complet in decurs de 11 zile.

Cercetarile lui Bundred au fost finantate de Institutul de Cercetare a Cancerului din Regatul Unit, si au vizat folosirea acestor medicamente pentru suprimarea activitatii unei proteine cu denumirea de HER2. Aceasta proteina stimuleaza inmultirea celulelor de cancer mamar.

La studiu au participat 257 de paciente de cancer mamar cu HER2-pozitiv. Jumatate dintre femei au primit cele doua medicamente in combinatie, iar cealalta jumatate au reprezentat grupul de control.

Rezultatele? Dintre pacientele care au primit combinatia de medicamente sus-mentionata, 11% nu au mai prezentat activitate celulara canceroasa, iar pentru 17% dintre ele tumorile si-au redus mult dimensiunile! Pentru grupul de control, procentajele au fost de 0% cu vindecare completa si doar 3% cu reducere a tumorilor.

Potrivit procedurilor medicale actuale, insa, Herceptin este autorizat sa foloseasca acest tratament doar ca parte integranta a unui tratament chimioterapeutic. Si, dupa cum bine stim, chimioterapia poate destabiliza complet organismul, inducand simptome de varsaturi, cadere a parului si oboseala.

Sa speram insa ca cercetarile lui Bundred vor schimba pe viitor si procedura de administrare a medicamentelor vindecatoare.

Sursa: Secretele, autor Petrut