Acasă Stirile zilei Cercetatorii au descoperit SECRETUL LONGEVITATII!

Cercetatorii au descoperit SECRETUL LONGEVITATII!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii de la Universitatea Jena din Germania au descoperit secretul longevitatii, afirmand ca exprimarea emotiilor negative reprezinta „cheia” pentru a avea o viata lunga si sanatoasa, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea Jena au monitorizat peste 6.000 de pacienti si au descoperit ca persoanele care isi „internalizeaza” anxietatea au pulsul mult mai ridicat.

Acest fapt duce in timp la hipertensiune si la cresterea riscului de aparitie a multor boli, precum afectiuni coronariene, cancer si boli renale.

Studiul cercetatorilor germani, coordonati de Marcus Mund si Kristin Mitte, a fost publicat in Health Psycholgies.

Savantii germani au identificat un grup de persoane (represoare) care sunt cele mai expuse la aceste riscuri medicale.

„Acesti oameni se disting prin faptul ca incearca sa ascunda semnele exterioare ale fricii si prin faptul ca adopta comportamente defensive. Ei evita riscurile si incearca sa detina intotdeauna un nivel ridicat de control asupra propriei persoane si asupra factorilor inconjuratori”, a declarat Marcus Mund.

„De exemplu, atunci cand sunt supuse unor sarcini ce includ un factor de stres, aceste persoane prezinta un ritm cardiac si un puls mult mai ridicat decat celelalte persoane si prezinta si alte simptome de stres si de anxietate”, a adaugat acelasi cercetator.

Potrivit aceluiasi studiu, exista si un aspect pozitiv pentru persoanele „represoare”, intrucat acestea isi revin mult mai repede dupa boala.

„Datorita nevoii lor de control, persoanele represoare sunt foarte disciplinate si mai motivate sa isi adapteze stilul de viata”, a explicat profesorul Mund.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos