Acasă Stirile zilei Cercetatorii au descoperit o noua specie de mamifer in America de Sud!...

Cercetatorii au descoperit o noua specie de mamifer in America de Sud! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii americani au descoperit o noua specie de mamifer, fiind prima descoperire de acest gen dupa 35 de ani. Animalutul de marimea unui raton cu figura de ursulet, a fost numit de cercetatori olinguito, potrivit rtv.net.

Olinguito (Bassaricyon neblina) poate fi intalnit in zone montane impadurite din Ecuador sau Columbia, unde face plimbari prin copaci indeosebi noaptea – de aceea fiind vazut rar – si se hraneste cu fructe, insecte si, ocazional, cu animale mici, precum soareci sau pasari.

„Arata ca un fel de incrucisare intre un ursulet de plus si o pisica de casa”, a explicat Kristopher Helgen, cercetator la institutul Smithsonian.

Micul mamifer cantareste in jur de un kilogram si are dimensiuni mai mici, coada mai scurta, fata mai rotunda si blanita mai deasa decat olingo, un carnivor care traieste in padurile tropicale din America latina si cu care a fost confundat totusi multa vreme.

Un exemplar al speciei nou descoperite a trait o vreme la gradina zoologica din Washington care tine de institutul Smithsonian, fiind luat drept un olingo. „Ringerl” a fost dusa de la o gradina zoologica la alta din SUA, intre 1967 si 1976, in incercarea zadarnica de a o imperechea, pentru ca cercetatorii sa-si dea seama acum ca nu era „fitoasa”, ci pur si simplu facea parte din alta specie.

Descoperirile de specii noi nu sunt un lucru rar, dar de regula este vorba de animale mici si nu din clasa mamiferelor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos