Acasă Stirile zilei Cercetatorii au demonstrat cu ajutorul imaginilor 4D ca oamenii casca inainte sa...

Cercetatorii au demonstrat cu ajutorul imaginilor 4D ca oamenii casca inainte sa se nasca! Vezi VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au descoperit ca bebelusii nenascuti inca nu numai ca sughit, inghit si se intind in pantecul mamei, ci ei mai si casca.

Cercetatorii care au studiat imaginile scanate in 4D ale 15 fetusi sanatosi au declarat ca este posibil ca actiunea de a casca sa fie un proces de dezvoltare care le-ar putea oferi medicilor un nou mod de verificare a starii de sanatate a celor mici.

Cascatul si momentul in care acesta incepe sa se manifeste a fost un subiect intens discutat de oamenii de stiinta. In timp ce unii specialisti sugerau ca unoeri copiii au tendinta de a casca inca din pantecele mamei, altii sustineau ca, de fapt este vorba doar de actiunea de deschidere a gurii.

Acum, noul studiu demonstreaza ca unii copii chiar casca iar acest lucru a fost calculat in functie de cat de mult un fat tine gura deschisa.

Coordonatorul studiului, Nadja Reissland, de la Universitatea Durham, sustine ca functia si importanta cascatului in cazul fetusilor nu au fost inca aflate, dar ca descoperirile sugereaza existenta unei legaturi intre aceasta actiune si dezvoltare. Prin urmare, observarea cascatului ar veni in ajutorul doctorilor, oferindu-le mai multe informatii cu privire la starea de sanatate a fatului.

„Spre deosebire de noi, fetusii nu casca pentru ca au vazut pe cineva facand asta si nici pentru ca le este somn. In schimb, frecventa cu care un fat caste ar putea indica gradul de maturizare a creierului”, a declarat cercetatoarea.

Studiul a fost realizat pe 8 fetusi de sex feminin si 7 de sex masculin care au fost monitorizati din a 24-a saptamana de sarcina, pana in a 36-a. In acest timp, specialistii au constatat si ca obiceiul de a casca scade dupa cea de-a 28-a saptamana.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos