„Fructul fructelor”, „regele fructelor” sau „fructul fericirii”, cum mai este numit fructul de mango, este printre cele mai populare fructe din lume, iar beneficiille pentru organism sunt uimitoare.

Noi studii arata ca fructul de mango combate obezitatea, cancerul si ajuta in cazurile de constipatie. Cercetatorii de la Mango National Board, grup infiintat pentru a promova consumul de mango in Statele Unite, prezent la Experimental Biology Conference 2016, care se desfasoara la San Diego, sustin ca mango contine doar 100 de calorii si este bogat in vitamina A si C si in fibre.

Studiile despre efectele acestui aliment sugereaza ca mango are potentialul de a ajuta la combaterea efectelor negative asociate dietelor cu mare continut de grasimi, a obezitatii, dar si la stoparea cresterii celulelor adipoase si incetinirea extinderii tumorilor la san si diminuarii inflamatiei asociata cu constipatia.

„Chiar daca vor fi necesare cercetari ulterioare, exista din ce in ce mai multe studii care sugereaza ca practic consumul de mango poate avea efecte protectoare in ceea ce priveste dezvoltarea obezitatii, a tumorilor si proceselor inflamatoare la intestine”, evidentiaza Leonardo Ortega, director de cercetare la Mango National Board.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.