Acasă Stirile zilei CERCETATORII au CONFIRMAT: Ceea ce visezi iti influenteaza viata de zi cu...

CERCETATORII au CONFIRMAT: Ceea ce visezi iti influenteaza viata de zi cu zi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii britanici si americani au confirmat in urma unui studiu ca ceea ce visezi iti influenteaza relatia de cuplu.

„Rezultatele (studiului, n.r.) aprofundeaza intelegerea pe care o avem asupra viselor, ca un factor (…) ce contribuie la procese importante ale unei relatii – mai ales iubirea, intimitatea si conflictul”, se arata in studiul publicat in revista Social, Psychological and Personality Science, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii au rugat 61 de voluntari, barbati si femei implicati in relatii, sa noteze detalii despre ce au visat, imediat dupa trezire.

De asemenea, acestia au completat chestionare personale si detalii referitoare la ce au facut in timpul zilei – de exemplu, cat timp au petrecut cu iubitul sau iubita, cu sotul sau sotia, daca s-au certat si cat de mult isi iubeau partenerul.

In total, au fost analizate 842 de vise, iesind la iveala ca participantii visau la partenerul lor cel putin o data.

Daca subiectii visau ca sunt gelosi pe partenerul de cuplu, in timpul zilei se inregistrau mai multe certuri si probleme in relatie, iar visele care implicau conflicte anuntau dificultati in relatie in zilele care urmau.

Cand subiectii visau ca sunt infideli, acest lucru ducea la scaderea intimitatii si afectiunii fata de partener – ceea ce demonstreaza ca visele influenteaza viata, iar nu invers.

„Dupa amintirea unui vis la trezire, continutul si emotiile sunt active in creier (…), iar acest lucru poate influenta comportamentul ulterior”, se arata in studiul citat.

In acelasi timp, studiul a descoperit ca persoanele care isi viseaza partenerul ajung sa petreaca mai mult timp cu acesta in timpul zilei – concluzia cercetatorilor fiind aceea ca visele pot promova atat conflictul, cat si apropierea.

Sursa: mediafax.ro