Acasă Sanatate Cercetatorii au analizat creierul a 1.400 de femei! Concluzia este devastatoare

Cercetatorii au analizat creierul a 1.400 de femei! Concluzia este devastatoare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Poluarea aerului poate face mai mult decat sa dauneze mediului, ea putand altera pe termen lung si starea de sanatate a creierului uman, conform unui studiu publicat in revista Annals of Neurology, informeaza yahoo.com.

Acest studiu a constatat ca persoanele care au fost expuse la un nivel mai mare de poluare a aerului au creierul „mai imbatranit” decat cele care au respirat regulat aer curat. In cadrul studiului, oamenii de stiința au efectuat scanarea creierului a peste 1.400 de femei in varsta, pentru a evalua nivelul materiei cenusii (care proceseaza informații) si al materiei albe (care ajuta nervii din creier sa comunice).

De asemenea, ei au analizat datele poluarii aerului pentru a estima la cat de multa poluare sub forma de particule minuscule au fost expuse participantele la studiu intre anii 1999-2006.

Oamenii de stiința au descoperit ca pentru fiecare 3,49 micrograme pe centimetru cub de poluare a aerului femeile au fost expuse la o scadere a materiei de culoare alba de 6,23 centimetri cubi. Aceasta ar fi echivalenta cu pana la doi ani de imbatranire a creierului.

Descoperirea legaturii dintre poluare si nivelul de imbatranire a creierului este tulburatoare deoarece pierderea materiei albe este legata de tulburari cognitive, demența si boli neurologice grave, a precizat co-autorul studiului Grigorie Wellenius, profesor asociat la Brown University School of Public Health din SUA.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCe nu stiai despre ciresele amare! Sunt mai puternice decat un nurofen
Articolul următorDescoperire de ultima ora! Prezervativul „inteligent” care detecteaza bolile cu transmitere intima