Romanii consuma cu precadere in sezonul rece citrice, iar grapefruit-ul ocupa un loc insemnat in aceasta categorie. Putini dintre noi cunosc faptul ca in combinatie cu alte substante, fructul sau sucul acestuia poate provoca efecte adverse grave si chiar moartea, scrie Bloomberg.

Inca din 1999, cerceratorii americani au avertizat asupra efectelor adverse pe care le poate avea consumul de grapefruit sau de suc de grapefruit. Grapefruitul a aparut in Barbados, fiind un hybrid dintre pomelo si diverse soiuri de portocal si contine substante chimice care asociate cu consumul de medicamente anti-colesterol poate duce la insuficienta renala, scrie zf.ro.

Chiar si asa, doi americani, Stewart si Lynda Resnick vor sa transforme trasaturile „negative” ale fructului intr-o afacere profitabila, asa cum au facut si cu fructe precum rodia sau mandarina, prin compania lor, Wonderful Company.

Pentru a realiza acest lucru, compania a cumparat terenuri intinse de plantatii, locatii pentru ambalare si o instalatie de prelucrare. In speranta ca va reusi sa reinventeze felul in care este perceput grapefruitul si sa vanda mari cantitati consumatorilor, Wonderful Company a introdus noi metode de plantare si taiere a grapefruitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.