Acasă Sanatate Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor anunta ca oamenii vaccinati anti-Covid nu...

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor anunta ca oamenii vaccinati anti-Covid nu mai trebuie testati!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a transmis într-o îndrumare recentă că pacienții vaccinați anti-COVID nu ar trebui sa mai fie testați, chiar dacă au intrat în contact cu persoane infectate.

Potrivit acestora, ar trebui sa fie testați doar cei care dezvoltă simptome ale bolii, cum ar fi febră, tuse și oboseală, transmite AP News.

Studiile recente arată că persoanele vaccinate se confruntă cu un risc foarte mic de face boli grave. De asemenea, chiar dacă o persoană se infectează, este foarte puțin probabil ca aceasta să o răspândească altora și orice simptome vor fi mai ușoare.

Astfel, CDC spune că persoanele vaccinate pot fi excluse și de la screeningul de rutină la locul de muncă.

Screeningul este încă recomandat persoanelor care lucrează sau locuiesc în adăposturi sau închisori, din cauza riscului mai mare de focare. De asemenea, aceste îndrumări ale CDC nu se aplică medicilor, asistenților medicali și altor lucrători din domeniul sănătății.

Cetățenii americani care se întorc din străinătate trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 înainte de a urca în avioane, în drumul lor spre casă, indiferent de statutul lor de vaccinare. Fiecare persoană care este testată pozitiv pentru COVID-19 trebuie să se izoleze în continuare timp de 10 zile..

Pe măsură ce vaccinările cresc, mulți experți se așteaptă ca CDC să relaxeze în condițiile de testare, chiar și pentru persoanele vaccinate cu simptome.

Multe virusuri obișnuite pot provoca simptome asemănătoare cu maladia COVID-19, spun experții, care ar putea duce la un val de teste inutile.