Acasă Life Dezvoltare Personala Centrii energetici ai corpului care au legatura directa cu sanatatea ta!

Centrii energetici ai corpului care au legatura directa cu sanatatea ta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In multe dintre religiile lumii si in practicile aferente acestora, se afla credinta potrivit careia organismul uman detine anumiti centri energetici, acestia raportandu-se la cate un anumit aspect al vietii. Acesti centri energetici sunt reprezentati de cate o anumita culoare si se pare ca putem inchide sau deschide acesti centrii energetici prin practica si disciplina. Acesta este unul dintre acele subiecte despre care majoritatea oamenilor au auzit dar cunosc foarte putine detalii. In ordine, de cea mai joasa chakra pana la cea mai inalta, iata cele sapte chakre ale corpului omenesc, potrivit celor de la listverse.com:

7. Chakra radacinii (Muladhara)

Acest centru energetic este situat intre anus si zona genitala si este reprezentata de culoarea rosie. Aceasta chakra este centrul energetic care ne ajuta sa ne simtim comfortabil in aproape orice fel de situatie si este raspunzatoare de sentimentul interior de buna-stare. Cand aceasta chakra functioneaza la parametri normali, increderea ta in ceilalti oameni inca exista. In momentele in care te simti nervos sau esti coplesit de sentimente de frica aceasta chakra este blocata. Atunci cand este foarte activa, vei simti nevoia constanta de siguranta interioara si vei refuza schimbarile interioare. De asemenea poti fi materialist si lacom in cazul in care aceasta chakra este hiper-activa. La nivelul sanatatii fizice, functionarea gresita a acestui centru energetic produce dureri de coloana, circulatie periferica proasta, anemie, oboseala si tonus muscular scazut.

6. Chakra subombilicala (Swadhisthana)

Aceasta chakra este situata la doi centimetri sub ombilic si este reprezentata de culoarea portocaliu. Acest centru energetic este raspunzator de sentimentele si de sexualitatea noastra. Atunci cand aceasta este deschisa, nu inseamna ca esti o persoana foarte emotionala, ci ca iti poti exprima sentimentele cu usurinta si nu vei fi rusinat sa-ti faci sentimentele cunoscute celor din jurul tau. De asemenea, te vei simti foarte comfortabil in legatura cu sexualitatea ta. Inchiderea acestui centru energetic se traduce prin suprimarea emotiilor sau lipsa de expresivitate. Oamenii care se ataseaza foarte repede de persoanele din jurul lor dispun de o activitate foarte puternica a acestui centru energetic. Este sediul sinelui nostru, a tot ceea ce ne dorim noi cu adevarat, e sediul tensiunilor si dorintelor noastre.