Cap Limpede

Stirile zilei

Celebrul seismolog Gheorghe Marmureanu trage alarma: Urmeaza un cutremur urias!

Ultimul cutremur care a avut loc in Romania a starnit reactii din partea autoritatilor dar nimeni nu vrea sa panicheze inutil populatia. Totusi o reactie a starnit suficiente dezbateri care ar trebui luate in seama atat de autoritati cat si de oamenii de rand. Este vorba de fostul director al INFP, Gheorghe Marmureanu, care atrage atentia ca seismele din Vrancea vor creste in intensitate si exista un pericol iminent ca sa avem un cutremur de magnitudine mai mare.

Activitatea seismica din tara noastra a fost intensa in ultima perioada, insa toate cutremurele au avut, pana acum, intensitate mica. Conform Institutului de Fizica a Pamantului, de la 1 august pe teritoriul tarii noastre au fost nu mai putin de 30 de seisme.

Seismologul Gheorghe Marmureanu, fostul director INFP, ne da insa o veste proasta. Conform previziunilor sale, urmatorul cutremur mare care se va produce in Romania va fi mai puternic decat cel din 1977. “Va fi ca cel din 1802, cel mai mare, va fi de 7,9, deci cu efecte puternice.

Aceasta inseamna si Moldova toata si Focsani si poate sa fie si Muntenia, Dobrogea, o parte”, spunea Marmureanu la sfasitul lunii august despre cutremurul devastator care s-ar putea abate asupra Romaniei.

sursa: stiripesurse.ro

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-88385").on("click", function(){ $(".com-click-id-88385").show(); $(".disqus-thread-88385").show(); $(".com-but-88385").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});