Acasă Special Opinii Celebru jurnalist, la un an de la condamnarea lui Dragnea: „Anticoruptia din...

Celebru jurnalist, la un an de la condamnarea lui Dragnea: „Anticoruptia din Romania e in moarte clinica. Oare numai Dragnea sa fie de vina?”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pe 27 mai se implineste un an de la condamnarea la inchisoare cu executare a lui Liviu Dragnea. Jurnalistul TVR Alex Costache, specializat pe justitie, afirma ca acum „anticoruptia din Romania e in moarte clinica”.

„La un an de la arestarea lui Dragnea, anticoruptia din Romania e in moarte clinica. Oare numai Dragnea sa fie de vina pentru acest lucru?”, a scris Costache pe Facebook, un bun cunoscator al sistemului judiciar.

Intr-un interviu acordat postului Europa FM dupa decizia CEDO, Laura Codruta Kovesi i-a indemnat pe procurorii DNA sa actioneze in continuare cu curaj. Ea a atras atentia ca decizia CEDO statueaza ca procurorii sunt independenti, nimeni nu ii mai poate da afara.

„Eu sper ca aceasta decizie a CEDO sa-i motiveze si sa le dea curaj. A fost o perioada, dupa revocarea mea, in care nu am vazut anchete sau dosare foarte importante sa fie solutionate. Este adevarat ca a fost si o conducere interimara si la DNA si la Parchetul General, dar sper ca procurorii sa fie constienti ca au castigat ceva.

Incepand de astazi, independenta lor este garantata. Au fost multe intimidari si hartuiri, colegi anchetati la aceasta Sectie Speciala. Sunt procurori si judecatori care au instrumentat si au avut spre judecata dosare extrem de grele”, a declarat Kovesi pentru Europa FM, scrie Aktual24.