Tratarea cancerului este posibila daca este depistat la timp si daca este aplicat un tratament corect. De aceea este bine sa stii ca daca ai probleme cu balonarea, aparent fara niciun motiv sau te confrunti cu dureri inexplicabile de spate nu trebuie sa ignori simptomele pentru ca pot sa ascunda boli grave, precum cancerul!

1. Durerea de spate permanenta poate sa insemne ca ai cancer pancreatic

Atunci cand ductul pancreatic este blocat de o tumora, acidul produs de pancreas pentru a ajuta in procesul de digestie se intoarce si distruge pancreasul, explica doctorul Mehmet Oz in emisiunea sa „The Dr. Oz Show”. Acest lucru poate sa cauzeze dureri abdominale care radiaza adesea in spate, scrie Eva.ro.

Pentru a deosebi o durere musculara de spate de una cauzata de o tumora la pancreas tine cont de faptul ca al doilea tip se manifesta intens, persista si nu reactioneaza la tratamentul cu antiinflamatoare. De asemenea, durerea de spate cauzata de o tumora la nivelul pancreasului va cauza aparitia unui alt simptom: scaunul isi pierde culoarea maronie, devenind dechis la culoare (precum lutul), iar urina devine inchisa la culoare.

Dr. Oz recomanda sa te apleci in fata pentru a face o deosebire intre cele doua tipuri de dureri de spate. Durerea cauzata de o tumora la pancreas dispare cand te apleci in fata, in vreme ce durerea musculara va persista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.