Acasă Stirile zilei Tech Cele mai Science Fiction gadgeturi la CES-ul din Las Vegas

Cele mai Science Fiction gadgeturi la CES-ul din Las Vegas

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mini-dronele, casa „inteligenta”, automobilele conectate la internet si noi dispozitive purtabile vor fi principalele atractii ale CES 2015, cea mai mare expozitie de produse digitale, de unde nu vor lipsi noi modele de televizoare, mai mari si mai performante decat cele lansate in anii anteriori. 

Consumer Electronics Show (CES), care se va desfasura in perioada 6-9 ianuarie la Las Vegas, reuneste peste 3.500 de participanti care vor prezenta produse si tehnologii in premiera catre aproximativ 150.000 de vizitatori avizati, din industria IT sau presa de profil.

Daca expozitiile anterioare au fost dominate de televizoarele cu rezolutie Ultra HD (4K sau UHD), CES 2015 aduce in prim plan tehnologii care inca nu si-au facut loc pe piata bunurilor de larg consum, precum drone, dispozitive purtabile si o gama variata de produse si echipamente conectate la internet, inclusiv casele „smart”.

De exemplu, sistemul Blossom pentru controlul irigatoarelor de gradina utilizeaza prognozele meteo disponibile online pentru a porni irigatoarele si poate fi controlat cu ajutorul smartphone-ului, noteaza BBC.
Samsung, care anul trecut a preluat dezvoltatorul de case „inteligente” SmartThings, a indicat ca discursul presedintelui companiei din deschiderea CES 2015 va fi axat pe tehnologiile „internetului lucrurilor”, concept care descrie totalitatea obiectelor care pot fi conectate la internet.

Producatorii auto sunt asteptati si in acest an in numar mare la targul de la Las Vegas.

Volkswagen a anuntat ca va prezenta cel putin 10 modele, o premiera pentru constructorul german, in timp ce Mercedes va profita de ocazie pentru a dezvalui un nou prototip de automobil capabil sa ruleze fara sofer, scaunele pentru pasageri fiind pozitionate fata in fata.

De asemenea, vizitatorii vor putea urmarii o demonstratie privind functionarea unei aplicatii smartphone pentru parcarea de la distanta a unui autoturism BMW, iar compania americana Ford este asteptata sa dezvaluie cea de-a treia generatie a sistemului software Sync.