Acasă Stirile zilei Cele mai importante EVENIMENTE care au dominat actualitatea in 2013!

Cele mai importante EVENIMENTE care au dominat actualitatea in 2013!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

1noiemNOIEMBRIE

– 8: FILIPINE – Haiyan, unul dintre cele mai violente taifunuri care au atins vreodata uscatul, cu rafale de vant de peste 300 de kilometri pe ora, devasteaza zeci de orase in centrul arhipelagului, provoaca moartea a peste 5.200 de persoane si disparitia altor 1.600.

– 21: UCRAINA – Presedintele Viktor Ianukovici suspenda in mod brusc negocierile unui acord de asociere cu UE, in favoarea unei reapropieri economice de Moscova, declansand manifestatii fara precedent de la „revolutia portocalie” prooccidentala din 2004. Pe 8 decembrie aproximativ 300.000 de manifestanti proeuropeni cer plecarea de la putere a presedintelui Ianukovvici.

– 24: IRAN/NUCLEAR – Teheranul si marile puteri incheie la Geneva un prim acord istoric vizand reducerea programului nuclear iranian, in schimbul unei relaxari a sanctiunilor economice. Israelul denunta o „eroare istorica”.

– 27: ITALIA – Fostului premier Silvio Berlusconi, aflat in centrul vietii politice italiene de aproximativ 20 de ani, ii este retras mandatul de senator, in urma unei condamnari definitive la un an de inchisoare pentru frauda fiscala.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos