Ingrasarea populatiei intr-un ritm ingrijorator este o preocupare deopotriva pentru oamenii de rand dar mai ales pentru medici si nutritionisti. Studii recente aparute in revista de specialitate Journal Nature arata ca sunt cauze mult mai comune pe care oamenii le ignora in stilul de viata din secolul XXI, iar toate acestea ne vor transforma rasa in niste monstri. Iata care sunt cele 5 cauze ale ingrasarii despre care nu ai stiut pana acum dar pe care trebuie sa le iei in seama pentru a-ti proteja sanatatea, arata sanatate.bzi.ro.

1. Lipsa de somn
Timpul de somn a scazut atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor. Acum 80 de ani, un adult sanatos dormea, in medie, 8,77 ore pe noapte, acum, media este de 6,85 ore. Toate speciile cunoscute au tendinta de a manca excesiv atunci cand sunt private de somn. Subiectii umani privati de somn au prezentat un Indice al Masei Corporale mult mai ridicat.
2. Contaminarea chimica
Apa, pamantul, si mancarea sunt din ce in ce mai contaminate cu tot felul de chimicale, folosite in ceea ce nu te astepti: de la ambalajele de plastic, pana la substanta de degivrare a avioanelor. Acestea se acumuleaza in organism si afecteaza activitatea hormonala a organismului. O parte din aceste substante chimice blocheaza activitatea hormonilor masculini, ceea ce duce la ingrasare.

3. Sistemele de incalzire si de aer conditionat
Viata intr-un mediu incalzit sau racit excesiv, determina organismul sa acumuleze calorii, pentru a mentine o temperatura optima si aceasta poate conduce la cresteri in greutate. Deci, deschiderea aerului conditionat s-ar putea traduce prin cresteri in greutate.
4. Renuntarea la fumat
Potrivit studiului, fumatul suprima apetitul si, renuntarea la acest obicei daunator, poate conduce la cresteri in greutate.

5. Medicamentatia
Sunt foarte multe medicamente care au acest efect, dar si mai multe persoane care iau medicamente fara sa cunoasca efectele secundare. Studiul afirma ca: majoritatea antidepresivelor au ca efect secundar cresterea in greutate.

1 COMENTARIU

  1. Precum si … sedentarismul ! ( « Cauzat » de dezvoltarea tehnologica a mijloacelor de locomotie ,robotizarea tehnologiilor , etc )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.