Ceaiul are efecte miraculoase daca este consumat zilnic in cantitati bine gandite, creste imunitatea organismului si scade riscurile de tumori pe creier si de accident vascular cerebral, potrivit Simon Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra.

Simon Gibbons spune ca, pentru a avea efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei cani de ceai.

„Trebuie sa lasi ceaiul sa se infuzeze cel putin cinci minute pentru a permite apei fierbinti sa extraga compusii din plante”, a spus el.

Exista mai multe tipuri de ceai – negru, verde, alb si Oolong. Toate contin antioxidanti si au multe beneficii pentru sanatate.

Adaugand lapte, antioxidantii din ceai ajung mai greu in organism, din cauza proteinelor, dar daca se adauga zahar efectul nu va mai fi acelasi.

7. Ceaiul reduce riscul de accident vascular cerebral

TOP 7 Beneficii ale ceaiului pentru sanatatea ta! Cate CANI DE CEAI ar trebui sa bei zilnic!7Un studiu realizat timp de 15 ani in Olanda a stabilit ca un consum regulat de ceai negru fara lapte reduce riscul de accident vascular cerebral. Cercetatorii au stabilit ca antioxidantii din ceaiul negru ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau, care se depune pe artere si creste riscul de accident vascular cerebral si atac de cord. Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii a stabilit, de asemenea, ca o cantitate de cinci cani de ceai negru pe zi reduce nivelul colesterolului rau cu 11%. De asemenea, antioxidantii din ceai imbunatatesc circulatia sanguina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.