Acasă Life Dezvoltare Personala Cele 5 diferente fundamentale intre Spiritualitate si Religie! Unde se opreste credinta...

Cele 5 diferente fundamentale intre Spiritualitate si Religie! Unde se opreste credinta si unde incepe calea spiritualitatii?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Majoritatea dintre noi avem nevoie de reguli deoarece nivelul constiintei noastre nu este atat de dezvoltat incat sa putem simti cu adevarat umanitatea din fiecare om din jurul nostru. Aceasta nu este o afirmatie falsa, priveste in jurul tau si observa-ti comportamentul! Atunci cand vom reusi sa-l tratam pe cel sarac, in acelasi mod in care-l tratam pe cel bogat, putem spune ca nu avem nevoie de o anumita religie in care sa credem. Importanta pastrarii traditiilor este de o importanta extraordinara, dar cu toate acestea, vine un moment in viata noastra atunci cand este necesar sa intelegem omniprezenta si omnipotenta lui Dumnezeu, prezenta Lui in fiecare dintre noi. Cand vom putea sa facem bine, fara sa fim constransi de o serie de reguli exterioare, atunci nu vom avea nevoie de credinta – ca sistem de dogme religioase – si vom putea urma calea spiritualtatii. Iata cinci diferente fundamentale care exista intre spiritualitate si religie:

1. Trecut vs Prezent

Religiile lumi se inspira foarte mult din trecutul indepartat. Recunosc textele antice religioase ca fiind o modalitate prin care putem obtine mantuirea. Spiritualitatea nu este atat de mult preocupata de trecut. Spiritualitatea crede in eternul prezent. Pentru a atinge eliberarea este necesar sa traim in prezent. Din punctul de vedere al spiritualitaii, nici trecutul si nici viitorul nu ne vor conduce catre eliberare. Vom atinge pacea mintii atunci cand suntem concentrati sa facem ceea ce trebuie aici si acum.

2. Teama vs Dragoste

Cel mai adesea textele religioase creaza in noi o frica fata de Dumnezeu. Religia este un memento care ne aminteste iar si iar sa facem ceea ce trebuie in prezent pentru a nu suferi in viitor. Abordarea spirituala fata de Dumnezeu se face prin intermediul iubirii. Spiritualitatea ne invata sa nu ne temem de Dumnezeu, ci sa ne apropiem din ce in ce mai mult de El prin calea iubirii.