Majoritatea dintre noi suntem atrasi de natura datorita perioadelor de contemplare si pentru relaxarea fizica si psihica pe care acest mediu ne-o ofera. Adesea, conditiile atmosferice, lipsa timpului liber sau locatia in care traim, reduc considerabil timpul pe care-l petrecem in natura.

Din fericire, acum este mai usor ca oricand sa aducem flora in casa noastra. Plantele cultivate in interiorul propriului nostru camin ne ofera o multime de beneficii. Dincolo de aspectul decorativ, aceste plante purifica aerul, elimina energia negativa si nu in ultimul rand ne pot face sa ne simtim mai plini de viata si mai relaxati. Foarte multe studii au demonstrat efectul pe care-l au aceste plante atunci cand sunt crescute in mediul interior, printre care vom enumera pe scurt: reducerea stresului, eliminarea tensiunilor dintre membrii familiei si o mult mai rapida perioada de vindecare. Urmatoarele zece plante au fost fost clasificate intr-un studiu al celor de la NASA ca fiind cele mai eficiente plante din punctul de vedere al reducerii poluarii atmosferice:

1. Aloe Vera

Aceasta planta minune este recunoscuta pentru proprietatea de a calma arsurile solare, de a vindeca intepaturile, taieturile si nu in ultimul pentru proprietatile de detoxifiere a organismului. Aloe vera purifica aerul de poluantii pe care-i emana produsele chimice de curatare. Si mai interesant este faptul ca pe frunzele acestei plante vor aparea pete maro in cazul in care nivelul de substante novice din aer este unul foarte mare.

2. Iedera (Hedera Helix)

Potrivit unui studiu desfasurat de catre cercetatorii de la NASA, iedera are cea mai mare capacitate de purificare a aerului din mediul interior. Aceasta planta necesita ingrijire minima, fiind foarte usor de crescut si are capacitatea de a absorbi o substanta cancerigena extrem de toxica, denumita “formaldehida”. Aceasta planta prefera temperaturile moderate si nu are nevoie de foarte multa lumina.

3. Arborele de Cauciuc (Ficus Elastica)

Aceasta planta creste cu usurinta in climatele reci si in conditii de iluminare slaba. Aceasta planta nu necesita o ingrjire intensa, dar reprezinta un puternic purificator al aerului din casa ta.

CITESTE IN PAGINA URMATOARE>>>>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.