Trupele ucrainene au preluat controlul deplin al aeroportului international din Donetsk, potrivit Tsenzor.Net. Soldatii ucraineni implicati in operatiunea antiterorista au avansat spre centrul orasului. Peste 100 de rebeli ceceni si cazaci rusi au fost ucisi ieri ca urmare a operatiunii antiteroriste.

Potrivit anunturilor postate pe pagina de Facebook de catre Arsen Avakov, ministrul de interne al Ucrainei, pe 26 mai, la 4.30 dimineata, persoane inarmate, originari din Cecenia si Rusia, au preluat controlul aeroportului din Donetk. Pe acoperisul cladirii a fost instalat un sistem anti-aerian, precum si mai multi lunetisti si mitraliere. Potrivit sefului centrului de presa al Internelor, numarul total de luptatori rebeli era de aproximativ 200 de persoane.

Acestia ar fi tras spre un avion de pasageri aflat in aterizare, mai precizeaza oficialii MAI.

rebel

La expirarea ultimatumului impus teroristilor, fortele aeriene ale Ucrainei au lansat o serie de atacuri cu rachete, folosind arme de precizie ghidate care au nimicit cuiburile de mitraliere si sistemul anti-aerian instalat de teroristi. Sub acoperirea rachetelor si focurilor trase de avioanele MIG – 29 de elicopterele Mi – 24, pe aeroport a fost parasutat un comandou al armatei care a inceput „curatarea” obiectivului. Rezistenta terorittilor a fost infranta. In prezent, aeroportul Donetsk este sub control deplin al fortelor ucrainene.

Un singur ranit a fost anuntat din partea militarilor ucraineni in urma operatiunii de pe aeroport. Cel putin 32 de teroristi, membri ai batalionului cecen Vostok si din randul cazacilor rusi au fost ucisi pe aeroport.

Presa rusa sustine inca sa numarul victimelor din partea rebelilor a depasit 100 de persoane, operatiunea antiterorista continuand in orasul Donetk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.