Ne aflam in plina vara. Daca exista un moment in care sa ai mare grija de hidratarea organismului, acesta este – si daca bei tone de apa, ar putea fi la fel de terapeutic si de delicios. Acest ceai rece adauga un gust intens, picant si o proprietate antiinflamatoare acestui anotimp. Exista cateva ingrediente cheie raspunzatoare pentru proprietatile sale uimitoare.
Tulsi
Tulsi sau busuiocul este o planta care nu contine cofeina, initial popularizata in India. Este unul dintre adaptogenii extrem de apreciati si detine o multime de beneficii pentru sanatate. Ajuta organismul sa faca fata stresului, protejaza impotriva infectiilor si reduce daunele ADN-ului. De asemenea, este foarte anti-inflamator. Tulsi are o aroma destul de usoara. Ca si in cazul celorlalte plante medicinale, este important sa alegeti un brand organic de calitate.
Rozmarin
Toate plantele medicinale contin uleiuri cu proprietati terapeutice inalte, iar rozmarinul nu este o exceptie. Este cunoscut ca fiind un bun ajutor al memoriei, fiind o alegere excelenta atunci cand ai de lucru toata ziua. De asemenea, exista studii care-l confirma ca fiind un ajutor in cazurile de cancer. De asemenea, contine carnosol, un compus cunoscut pentru proprietatile sale anti-inflamatorii.
Cimbru
Cimbrul contine carvacrol, un compus care si-a dovedit proprietatea de a fi un bun stimulator al dispozitiei. De mult timp a fost folosit pentru curatarea gatului si a pasajelor nzale, deoarece proprietatile sale antivirale si antibacteriene pot penetra profund in membranele mucoasei.
Impreuna, aceste trei ingrediente creaza un cocktail anti-inflamator puternic, cum o aroma puternica, din care te poti delecta cat este ziua de lunga. Iata cum se prepara:
Ingrediente
2 plicuri de ceai de busuioc
1 ramura rozmarin proaspat
4 ramuri cimbru proaspat
8 uncii apa fitrata
Mod de preparare
Se fierbe apa, apoi se toarna peste ceai rozmarinul si cimbru. Se acopera imediat si se lasa la fiert timp de 20 de minute. Se indeparteaza sacul de ceai si plantele. Se reacopera si se pune la frigider. Se serveste cu cuburi de gheata.