Cel mai mare cutremur al anului cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs, sambata seara, la ora 21.14, in zona Vrancea, la adancimea de 39 de kilometri. 

Seismul fiind resimtit si la Bucuresti. Directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Constantin Ionescu, a declarat ca nu sunt de asteptat alte cutremure mari in zona.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Marasesti (sase kilometri), Tecuci (22 kilometri) si Focsani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) si Onesti (51 de kilometri), potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta in Romania. Anul trecut, la 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

Directorul general al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat ca dupa seismul produs in Vrancea nu sunt de asteptat alte cutremure mari in zona.

„Seismul de sambata seara a avut o replica, de 2,1 grade. In perioada urmatoare, nu sunt de asteptat cutremure comparabile cu cel de 5,6, pentru ca acesta a fost unul de reasezare in zona Vrancea”, a declarat Ionescu.

Potrivit directorului INFP, seismul a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea din punct de vedere al adancimii.

„De regula, in aceasta zona seismica avem cutremure de adancimi de 90 pana la 140 de kilometri. Cel de sambata seara a fost la adancimea de 40 de kilometri si din acest motiv a fost resimtit relativ puternic”, a explicat directorul INFP.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.