Acasă Stirile zilei Cel mai inteligent PESTISOR din lume! Prezinta capacitati de invatare asemanatoare celor...

Cel mai inteligent PESTISOR din lume! Prezinta capacitati de invatare asemanatoare celor UMANE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel mai inteligent pestisor din lume traieste in raurile si lacurile din Europa, acesta prezinta capacitati de invatare, asemanatoare celor umane, potrivit cercetatorilor britanici.

Pestisorul Palamida-de-balta ar putea fi primul animal care prezinta o strategie de invatare extrem de importanta, similara celei umane, care ii permite sa compare comportamentul celorlalti pestisori din jurul lui cu propria lui experienta si sa faca ulterior alegerea care sa il conduca catre o sursa de hrana mai buna.

„Pestii de talie mica, desi au un creier mic, prezinta anumite capacitaticognitive suprinzatoare”, a explicat Jeremy Kendal de la Universitatea Durham (Marea Britanie).

Alaturi de colegi de la St. Andrews University, Jeremy Kendal a descoperit ca 75% dintre pestisorii din specia Palamida-de-balta erau suficient de inteligenti pentru a intelege, privindu-i pe ceilalti pestisori din jur, ca o anumita momeala din bazin reprezinta o sursa buna de hrana, chiar daca in trecut ei au consumat de putine ori acel gen de hrana.

Aceasta abilitate a pestisorilor din specia Palamida-de-balta reprezinta o sofisticata capacitate sociala de invatare, ce nu a mai fost descoperita la nicio alta specie de animale pana in prezent.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos