Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a atras atentia ca progresele stiintei si tehnicii, coroborate cu o serie de factori care depind direct de oameni ameninta viitorul omenirii, relateaza EFE marti, pe baza unor extrase dintr-o conferinta a ilustrului cercetator care se va difuza in 26 ianuarie si 2 februarie la BBC Radio 4.

Riscurile care planeaza asupra existentei umane sunt razboiul nuclear, incalzirea globala si rezultatele ingineriei genetice, a sustinut savantul intr-o emisiune consacrata studiilor lui in domeniul gaurilor negre. „Desi in prezent, probabilitatea producerii unui dezastru pe Terra pare foarte mica, ea va deveni aproape o certitudine in urmatorii o mie sau zece mii de ani”, a adaugat el, conform Agerpres.

Raspunzand unor intrebari adresate de public, Stephen Hawking si-a exprimat convingerea ca omenirea va putea totusi supravietui.

Conditia va fi sa „se extinda in Univers” si sa realizeze colonii in spatiul cosmic, astfel incat o catastrofa pe Pamant sa „nu mai presupuna sfarsitul rasei umane”. insa omenirea „trebuie sa fie foarte atenta” la ora actuala pentru ca asemenea colonii „autosuficiente” in afara Planetei albastre vor fi posibile abia peste „cel putin o suta de ani”, a subliniat fizicianul de 74 de ani.

Declarandu-se optimist din fire, Stephen Hawking a spus ca are incredere in capacitatea oamenilor de a depista din timp si tine sub control pericolele care pot deriva din stiinta si tehnologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.