Acasă World Cel mai inteligent om din lume a facut anuntul pe care omenirea...

Cel mai inteligent om din lume a facut anuntul pe care omenirea il asteapta de sute de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Celebrul fizician Stephen Hawking s-a aliat cu miliardar rus, in speranta de a dovedi existenta extraterestrilor.

Cei doi au lansat impreuna un program ambitios care, timp de zece ani, va scana Universul in cautarea unor semnale emise de civilizatii de pe alte planete. Finantat cu 100 de milioane de dolari, proiectul va demara la 1 ianuarie 2016. Computerele a noua milioane de voluntari vor analiza datele culese de telescoapele spatiale.

Intr-o noapte senina, cerul e plin de puzderie de stele, iar majoritatea au in jurul lor planete. Pe unele dintre acestea sunt conditii prielnice vietii si poate chiar au evoluat forme de viata inteligente. De aproape o suta de ani, astronomii americani cerceteaza cerul in cautare de semnale radio emise de extraterestri. Insa e ca si cum ai cauta un ac in carul cu fan, conform stirileprotv.

Stephen Hawking, fizician: ”Credem ca viata a aparut spontan pe Pamant, iar intr-un Univers infinit, trebuie sa mai fi aparut si in alta parte. E timpul sa incepem sa cautam serios viata dincolo de Pamant”.

Programul si-a propus sa scaneze un milion de stele si sa caute semne de viata intr-o suta de galaxii din apropiere.

Pallab Gosh, corespondent BBC: „Decenii la rand, omenirea a speculat cu privire la perspectiva de a stabili un contact cu civilizatii extraterestre. Ne vor invada sau ne vor deveni prieteni? Si daca am primi un semnal din alta lume, ce ar trebui sa facem?”

Iuri Milner, fondator al proiectului: ”Daca nu suntem singuri, intrebarea interesanta va fi daca sa comunicam cu ei, sa le raspundem. Nu vrem sa raspundem noi la aceasta intrebare. Credem ca aceasta trebuie sa faca obiectul unei dezbateri ample”.

Multi oameni de stiinta cred ca posibilitatea de a identifica un semnal radio de la o rasa extrarestra e foarte mica. Dar, daca vom reusi, vom sti ca oamenii nu sunt singuri in Univers.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCele mai bune alimente care te ajuta sa scapi de balonare si de grasimea din talie!
Articolul următorCe faci daca ai varsat apa sau suc pe laptop! Ingredientul minune din bucatarie care te ajuta sa-l salvezi instant