Brasovenii si turistii vor beneficia de cel mai ieftin internet mobil. De fapt, pentru cei care vor calatori cu mijloacele de transport public din Brasov, accesul la Internet va fi gratuit, dar cum calatoria nu este gratuita, pretul final pe serviciul Regiei Autonome de Transport Brasov va fi de 2 lei (pretul unui bilet).

Accesul la internet prin Wi-Fi va fi disponibil pe toate cele 250 de autobuze ale RAT Brasov incepand cu luna iunie, potrivit Mediafax.

Proiectul a fost facut in parteneriat cu un furnizor de servicii de internet, urmand ca bugetul total estimat pentru anul 2014 sa fie de 5.250 de euro fara TVA, adica trei euro pe luna pentru fiecare mijloc de transport.

„Orice utilizator de dispozitiv mobil (telefon inteligent, tableta) se poate conecta gratuit la internet in autobuz. Este nevoie de doar un click”, spun reprezentantii Primariei, sustinand ca scopul acestui demers este de a creste atractivitatea transportului public si de a atrage noi categorii, in special tinerii, fiind vizati in acelasi timp si turistii.

Conexiunea la internet cu trafic nelimitat va fi oferita prin echipamente individuale alimentate de bateria fiecarui autobuz.

„Accesul la internet WiFi va avea o viteza de 21 Mbps, utila pentru navigare pe internet (cautare adrese, zone de vizitat, ce obiective turistice pot vizita in drum, care este destinatia finala), acces si postare informatii pe retele de socializare (Facebook, Twitter) sau consultare posta electronica”, mai precizeaza sursa citata.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.