Acasă Special interviuri Cel mai credibil cercetator da tonul la PANICA: TOATE DATELE INDICA UN...

Cel mai credibil cercetator da tonul la PANICA: TOATE DATELE INDICA UN CUTREMUR ADANC in orice moment!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP) a declarat ca urmeaza un cutremur de 7 grade pe scara Richter, care ar putea avea loc in orice moment…”asa rezulta din analizele” facute.

„Eu am spus ca urmeaza acum un cutremur foarte adanc. Asa rezulta din analizele noastre. Poate sa fie tip ’40 sau poate sa fie tip 1802”, a spus prof. Gheorghe Marmureanu, referindu-se la seismele produse, tot in Vrancea, in 1940 si 1802, care s-au produs la adancimea de 150 de kilometri si au avut magnitudinea de 7,7 grade, respectiv 7,9 grade pe scara Richter, a declarat Marmureanu duminica in cadrul emisiunii Dupa 20 de ani de la PROTV.

 

Sudul Moldovei va fi cel mai afectat

Intrebat despre zonele de risc in cazul unui astfel de seism, Marmureanu a mentionat sudul Moldovei (Focsani, Bacau, Galati), Tulcea, dar si Basarabia si zona portului Odessa din Ucraina.

„In acest caz, Moldova apare, Basarabia, Chisinau, Odessa. In Romania, este vorba despre Focsani, Bacau, mai putin Iasiul. Bucurestiul va fi mai putin, din punctul meu de vedere. Asta v-o spun ca inginer constructor. (…) Galati, Tulcea…”, a spus prof. Gheorghe Marmureanu.

 

Prof. Gheorghe Marmureanu s-a referit si la cutremurele de cel mult 7 grade pe Richter, subliniind ca acestea, in mod normal, nu produc victime si nici pagube materiale.

„Putem avea cutremure pana in 7, am spus-o oricand, cel putin in ultimii cinci-sase ani. Un cutremur poate fi in orice zi, in orice noapte. Un cutremur de pana in 7 si chiar 7 nu produce pierderi de vieti omenesti si nici de bunuri materiale”, a spus el.

In 6 octombrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.

 

sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentZECE OBICEIURI TOXICE ale oamenilor cu probleme de SANATATE si de COMPORTAMENT!
Articolul următorSimona Halep a castigat turneul de la Sofia!