Acasă Life Dezvoltare Personala Cel mai celebru alchimist din Evul Mediu dezvaluie cele sapte reguli pentru...

Cel mai celebru alchimist din Evul Mediu dezvaluie cele sapte reguli pentru o viata mai buna!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Paracelsus a fost un celebru alchimist, fizician, medic, astrolog, teolog, filosof al Evului Mediu. El a scris in una dintre lucrarile lui despre regulile care se impun pentru a fi sanatosi si longevivi.

Regula nr. 1

Trebuie sa respiram cat mai des cu putinta, profund si ritmic, pentru a umple plamanii cu aer proaspat. Bea zilnic doi litri de apa, cu inghitituri mici. Evita tutunul, alcoolul, medicamentelor. Zilnic trebuie sa mancam fructe, legume si sa facem o baie.

Regula nr. 2

Trebuie sa renuntam la pesimism, ura, resentimente, razbunare. Evita oamenii viciosi, vanitosi, vulgari, barfitori.
Regula nr. 3

Fi cat mai mult bine, ajuta-ti aproapele, insa niciodata sa nu ai o slabiciune pentru cineva daca nu are nevoie. Trebuie sa ai grija de propria energie.

Regula nr. 4

Sufletul trebuie sa fie un templu nu trebuie corupt de ura.

Regula nr. 5

Retrage-te in fiecare zi intr-un loc unde nimeni nu te poate deranja o jumatate de ora. Stai cu ochii pe jumatate inchisi, fara a gandi la nimic. Acest lucru intareste creierul si spiritul si te pune in contact cu energiile bune. Problemele vor fi rezolvate de vocea interioara care te va ghida, impreuna cu constiinta ta. Acesta este diamantul despre care scria Socrate.

Regula nr. 6

Mentine o tacere absoluta asupra problemelor personale. Ca si cum ai fi facut un juramant solemn, abtine-te de a expune celorlalti, chiar si celor mai intimi prieteni sau rude, ceea ce gandesti, auzi, stii, inveti, suspectezi sau descoperi. Cel putin pentru o perioada de timp, ar trebui sa fii o casa cu ziduri sau o gradina inchisa.

Regula nr. 7

Niciodata sa nu te temi de oameni sau de ceea ce ar putea aduce maine. Sa ai un suflet puternic, curat si totul se va arata a fi cum nu se poate mai bine. Niciodata sa nu te gandesti la tine ca fiind slab sau singur deoarece in spatele tau se afla armate puternice pe care nici nu ti le poti imagina, nici chiar in cele mai indepartate visuri. Daca iti ridici moralul, atunci nu va exista niciun rau care sa te atinga. Singur dusman de care trebuie sa te temi esti tu insuti. Teama si neincrederea in viitor sunt mamele tuturor esecurilor si aduc cu ele dezastre.

Sursa: Efemeride

Aboneaza-te pe YOUTUBE
Articolul precedentCare sunt etapele care ne marcheaza evolutia in viata!?
Articolul următorUn medic mexican a descoperit o solutie naturala care poate ajuta la restabilirea memoriei si regenerarea oaselor!