Cel mai cautat om de pe planeta, fostul spion american Edward Snowden, l-a asistat pe presedintele George W. Bush la summitul NATO de la Bucuresti in 2008, se arata in ultima carte bazata pe documentele oferite de Snowden, potrivit Liberation.

„Am lucrat pentru CIA sub acoperire in strainatate, am lucrat pentru agentia americana de Securitate (NSA) sub acoperire in strainatate. Am lucrat pentru serviciile de informatii militare (DIA) in calitate de profesor la Academia pentru contraspionaj, unde am dezvoltat surse si metode pentru a garanta siguranta informatiilor noastre si a cetatenilor nostri in mediile cele mai ostile de pe planeta”, adauga tanarul.

Aceste afirmatii sunt sustinute si de jurnalistul Glenn Greenwald, care a publicat o carte bazata pe documentele oferite de Snowden si intitulata „No place to hide”. „Potrivit descrierii pe care (Snowden) o face muncii sale la Geneva, el era mai mult decat un administrator de sistem. El era considerat principalul tehnician si expert in probleme de securitate cibernetica din Elvetia si primea ordin sa se deplaseze din regiune in regiune pentru a rezolva problemele pe care nimeni nu era capabil sa le rezolve. El a fost ales in mod expres de CIA pentru a-l asista pe presedintele Bush in 2008 la summitul NATO din Romania”, se arata in carte.

Edward Snowden este inculpat in tara sa pentru spionaj si furt de documente apartinand statului.

Dezvaluirile sale, provenind din documente furate, au pus in dificultate administratia americana si au tensionat relatiile cu tarile aliate furioase sa descopere ca Washingtonul inregistra chiar si conversatiile private ale unora dintre liderii lor.

Ele au generat, de asemenea, o dezbatere aprinsa in Statele Unite pe tema meritelor, limitelor si moralitatii unor astfel de programe.

Unii americani si politicieni au vazut in Snowden, refugiat in Rusia, un tradator si un criminal, care pune in pericol securitatea nationala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.